Lukijoilta

Hiljentyminen ja auttaminen
oikeata joulua

Pienikin antaminen on oikeata joulua, sanoo kirjoittaja ja kehottaa jokaista pysähtymään ja hiljentymään hetkeksi – vaikka kirkossa.
Pienikin antaminen on oikeata joulua, sanoo kirjoittaja ja kehottaa jokaista pysähtymään ja hiljentymään hetkeksi – vaikka kirkossa.

Välillä on hyvä hetkeksi hiljentyä, istua vaikka kirkossa ja kuunnella joulunsanomaa, Joululufiilikset tulevat hyvin pienistä ja yksinkertaisista asioista, sytyttämällä vaikka kynttilän ja kunnioittamalla sotiemme veteraaneja ja kotijoukkoja, jotka raskaan taistelun ansioista saivat pidettyä itsenäisyytemme. Tappiot olivat suuret ja henkinen vaurio jäi monelle pysyvästi.

Ajatuksiin tulee myös köyhän Afrikan lapset. Olen vieraillut Afrikassa ja nähnyt miten pelko, kurjuus ja heikot elinolot ovat siellä jokapäiväistä elämää. Me täällä yltäkylläisyydessä suremme pikkuasioita heihin verrattuna. On onni syntyä itsenäiseen Suomeen, lihapatojen ääreen. Jokainen voisi lahjoittaa vaikka 5 euroa Afrikan lasten auttamiseksi, onko se paljon, sitä voimme jokainen pohtia nyt näin joulun alla. Toinen hyvä lahjaidea on hyvämieli-keräys, siinä autetaan kotimaan lapsia.

Hyvän mielen saa myös laittamalla linnuille ruokaa, nyt kun vihdoin saimme joulunvalon metsiin.

Ilo,riemu,yhteisöllisyys ja pienikin antaminen on oikeata joulua niin monen sydämessä