Lukijoilta

Usko opiskelijoihin on uskoa tulevaisuuteen

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään 8.4.. Vaaleissa äänestetään myös suomalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuudesta, josta me opiskelijat olemme huolissamme.

Me uskomme, että vain koulutukseen panostamalla Suomi nousee taantumasta ja kykenee säilyttämään hyvinvointivaltion.

Luotamme tulevaan. Vaikka monista vaalien suurista teemoista vallitsee erimielisyyttä, voivat puolueet olla muutamista asioista yhtä mieltä: koulutuksesta ei tule leikata, opintorahapainotteinen opintotuki tulee säilyttää ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut laajentaa myös AMK-opiskelijoille.

Nämä mielipiteet selvisivät SYL:n ja SAMOK:in tekemästä kyselystä, joka on osa korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallista #koulutuslupaus-kampanjaa. Siinä me opiskelijat pyydämme ehdokkaita tekemään koulutuslupauksia ja sitoutumaan koulutuksen edistämiseen.

Opiskelu on opiskelijoiden työtä. Meidän koulutuslupauksemme on opiskella, valmistua ja tehdä töitä Suomen tulevaisuuden eteen.

Me pystymme siihen, sillä meidät on valittu oppilaitoksiimme vaativien pääsykokeiden ja karsintojen kautta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Olemme motivoituneita ja osaavia. Kuten jokaisella työpaikalla, tarvitsemme työhömme kuitenkin hyvät työvälineet ja työrauhan.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana opintoaikoja on rajattu ja opintotuen saamisen ehtoja kiristetty monta kertaa, minkä seurauksena opintotukea maksetaan entistä harvemmalle opiskelijalle.

”Opiskelijat tarvitsevat kannustavan työilmapiirin.”

Samaan aikaan opiskelusta, kuten työelämästäkin on tullut yhä vaativampaa.

Opiskelijoita mitataan tehokkuuden mittarein. Meiltä vaaditaan tulosta opintopisteiden ja tutkintojen muodossa samalla kun täysipäiväisen opiskelun edellytyksiä on heikennetty.

Yhteiskunnan ja korkeakoulujen opiskelijoihin kohdistama ristipaine näkyy opiskelijoiden lisääntyneinä mielenterveysongelmina.

Opiskelijat tarvitsevat kannustavan työilmapiirin. Paljon riippuu meidän jaksamisestamme ja tulevaisuudenuskostamme. Yhteiskunta tarvitsee uusia ideoita ja tulevaisuuden tekijöitä.

Meidän kaikkien tulisi kannustaa toisiamme yrittämään, erehtymään ja olemaan sinnikkäitä.

Tehdään kaikki siis koulutuslupaus! Panostetaan tulevalla vaalikaudella koulutukseen ja opiskelijoihin.

Vain siten Suomi nousee taantumasta.