Lukijoilta

Ylen Helsinki-uutiset

Kiitos Kalle Koota asiallisesta ja pitkään vaivanneen epäkohdan esille nostosta (TS 15.7.). Minua on jo kauan harmittanut Yle-uutisten Helsinki-keskeisyys. Muistelen typeriä valtakunnan pääuutisiin kuulumattomia uutisia, jotka tuskin olisivat kuuluneet alueuutisiinkaan.

Kaatunut puu haittasi liikennettä Helsingissä. Julkinen liikenne takkuaa Helsingissä. Vesiputki halkesi Helsingissä. Helsingin musiikkitalo. Auto ajoi päin seinää Helsingissä. Laskiaisenvietto Helsingissä.

Uutispäällikkö voisi olla vaikka hyvä hyvä metsuri, ahtaaja tai mikä muu tahansa Helsingissä.

Porin Suomi Areenalla käytiin mielenkiintoinen kolmen ulkoministerin keskustelu. Jos se olisi käyty Helsingissä, Yle olisi varmaan taltioinut sen. Mutta kun keskustelu käytiin Porissa, siitä oli vain lyhyt maininta uutisissa.

Erkki Raatikainen kun joutui väistymään Ylen pääjohtajan virasta mainitsi, että jos hänellä olisi valtaa, niin hän pistäisi ison monon jalkaansa ja alkaisi antaa potkuja. Esimerkkinä hän mainitsi, että jos lavasteissa piti siirtää lamppua, niin ammattiyhdistyksen luottamusmies vaati, että sen saa siirtää vain sähkömies.