Lukijoilta

Skanssin alueen kaavoitus on surkuhupaisa esitys kaupungin matkasta maailman johtavaksi luontokaupungiksi

Turun kaupunkistrategian mukaan Turku on 2030 yksi maailman johtavista ilmasto- ja luontokaupungeista. Tavoitteen saavuttamista todetaan mitattavan Suomen ympäristökeskuksen kunnille laskeman ekologisen jalanjäljen avulla.

Työn edistymisen todetaan näkyvän luonnon monimuotoisuuden vahvistumisena ja viheralueiden ja -yhteyksien määrän lisääntymisenä uusien suojelualueiden perustamisen, elinympäristöjen ennallistamisen sekä uusien viheryhteyksien ja uuselinympäristöjen

lisäämisen avulla.

Hyväksyessään Skanssinmäen asemakaavan Turun päättäjät antoivat luvan muuttaa luontoarvoiltaan merkittävän ja LUO-alueeksi yleiskaavaehdotuksessa nimetyn metsän kerrostaloalueeksi. Nyt kaavoitusta Skanssin alueella jatketaan. Metsä, johon kaavoitus kohdistuu, on toinen, mutta kaavoitusta ohjaava johtotähti on sama kuin aiemmin. Kaupunkistrategiassa luvattujen ekologisten arvojen sijaan kaavoitusta ohjaa jälleen ahneus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turku on taianomainen kaupunki; täällä luonnon monimuotoisuus vahvistuu, kun metsää kaadetaan ja tilalle rakennetaan kerrostaloja ja parkkihalleja.

Skanssin kolmion kaavoituksessa luvataan säästää metsän arvokkaimmat osat rakentamiselta. Ekologinen tutkimustieto osoittaa, että lajien elinvoimaisina säilymisen kannalta merkittäviä ovat mahdollisimman laajat yhtenäiset metsä- ja luontoalueet, joissa arvokkaimmat osat nivoutuvat tiiviisti yhteen ennallistuvien ja luontoarvoiltaan kehityskelpoisten osien kanssa.

Skanssin kolmion metsän muuttamista kerrostaloalueeksi perustellaan muun muassa kaupungin kasvutarpeilla ja joukkoliikenteen kannattavuudella.

Turku on taianomainen kaupunki; täällä luonnon monimuotoisuus vahvistuu, kun metsää kaadetaan ja tilalle rakennetaan kerrostaloja ja parkkihalleja.

Liisa Näntö

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
kuha
Skanssin asukastavoitteita on romahdutettu alas ja silti nuristaan
Kun Turun kaupunki on luopunut aiemmista suunnitelmista kaavoittaa Skanssia tuhansille asukkaille enemmän kuin nyt ollaan tekemässä, niin eikö siellä vielä jostain löydy kivien heittelijöitä että muka väärin tehty. Rasittavaa ja masentavaa ruikutusta. Kiittämätöntä porukkaa suhteellisesti harvaan asutussa kaupungissamme. Tuollainen saa kääntymään heitä vastaan, kun koskaan ei mikään ole hyvin, vaikka on pyritty parempaan ja ihan oikeasti myös tehty aikaa kuunnellen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jurmalainen
Se on urbaania luontoajattelua
Siinä metsässä on vain vanhoja, suuria puita, joissa oraviakin huimaa. Sitä paitsi niistä tulee roskaa ja keväisin on hirveä metakka kun kaikenlaiset linnut aloittavat huutelunsa auringonnousun aikaan. Joillekin ne olisivat este auringonvalon saamiselle ja siitä voisi tulla kinaa, onko tuollainen puute hyväksyttävä vai ei. Olen usein havainnut keskusteluissa lähimmäisteni kanssa, että omalla pihalla olevista puista on pelkkää riesaa, mutta kauempana olevat puut pitäisi säilyttää siitä huolimatta, että niistäkin saattaa olla samankaltaisia haittoja joillekin muille. Nyt voidaan talojen välille istuttaa joitakin ulkomaisia lehtipuita, jotka eivät kasva kovin korkeiksi ja niiden aiheuttama roskaisuus on hoidettavissa lehtipuhaltimilla. Se voidaan tehdä aamuyöllä, jolloin ihmiset ovat kotona nukkumassa, eivätkä joudu alttiiksi mahdolliselle pölylle. Minustakin sellainen vanha metsä olisi tietenkin mukava, mutta kun asun melko kaukana sieltä, olen sitä siis jäävi puolustamaan muuten kuin korkeintaan luulottelemalla, että siitä olisi hyötyä ilmastollisesti. Eikä oravien olisi pakko mennä ihan korkeimmalle oksalle,
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.