Lukijoilta

Mikroliikkumiselle tarvitaan oma vakuutusmalli

Tatu Järvinen toivoi kirjoituksessaan pakollista liikennevakuutusta sähköpotkulaudoille (TS mielipiteet 17.5.).

Liikennevakuutusta valmisteleva lainsäädäntöprosessi on jo Suomessa käynnissä ja Voi suhtautuu mahdolliseen vakuutukseen myönteisesti – kunhan sen yksityiskohdat saadaan sovittua mikroliikkumiselle soveltuviksi.

Mikroliikkumisen onnettomuudet ja vahingot kun eroavat mittakaavaltaan ja vakavuudeltaan merkittävästi auto-onnettomuuksista, joita varten nykyinen liikennevakuutusjärjestelmämme on luotu.

Liikenneonnettomuuksissa vakuutus on kuitenkin aina myöhässä – savun hälvettyä tarkastetaan vahingot. Liikenneturvallisuuden kehittämisen pääpainon tuleekin aina olla onnettomuuksien ehkäisyssä.

Siksi Suomessakin vakuutuksia keskeisempää on muun muassa promillerajan saaminen sähköpotkulaudoille sekä kaupunkien pyöräilyinfrastruktuurin kehittäminen nykyistä turvallisemmaksi – tämä auttaa niin potkulautailijoita, pyöräilijöitä kuin jalankulkijoitakin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Täytyy myös muistaa, että liian korkealle tasolle asettuva vakuutusmaksu nostaa palvelun hintaa ja tulee johtamaan yksityisomisteisten potkulautojen yleistymiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotuksen mukaan liikennevakuutus ei koskisi lainkaan yksityisomisteisia sähköpotkulautoja ja niiden säätely muun muassa nopeusrajoituksin on paljon yhteiskäyttöisiä vaikeampaa.

Hannu Oskala

Voi Technology

yhteiskuntasuhteista vastaava päällikkö

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Jallu
Aiheuttaja maksaa
Noin 250 miljoonaa euroa iso summa. Tuon verran noitten skuutien onnettomuuksista tulee siis kuluja yhteiskunnalle. Jos se nostaa liikaa noitten skuutien vuokria niin sitten pitää varmaan luopua tuosta vuokraustoiminnasta.
Sitten vielä pitää varmaankin kehittää jonkinlainen pysäköintivirhemaksu noille skuuteille. Eiköhän siihen jokin keino keksitä, on nuo miten sattuu jätetyt härvelit senverran häiritseviä.
Nuo on kuitenkin tunnistettavissa kenen ne ovat. Nykytekniikka suo varmaankin vuokrausfirmalle sitten mahdollisuuden kohdistaa se sen härvelin jättäjälle, ja jos ei vielä niin eiköhän rahanmeno saa kehittämään sellaisen järjestelmän.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.