Lukijoilta

Kaupungin pitäisi puuttua Turun liian "haastavaan" liikenneympäristöön

Turun Sanomat uutisoi 29.3. iäkkään naispyöräilijän kuolemasta liikenneonnettomuudessa Portsassa. Nainen oli jäänyt kääntyvän kuorma-auton alle suojatiellä, jossa molemmilla oli ollut silminnäkijöiden mukaan vihreä valo. Kuorma-autoilija ajoi naisen päälle, vaikka hänellä oli tilanteessa väistämisvelvollisuus.

Asun itse korttelin päässä tapahtumapaikasta, joten se on minulle todella tuttu. Liikun myös paljon Turun keskustan alueella kävellen ja pyörällä sekä itse, että perheeni kanssa.

Olen meinannut jäädä viimeisen vuoden aikana useaan kertaan auton alle esimerkiksi Puistokadun ja Tukholmankadun risteyksessä, jossa on samanlaiset liikennevalot kuin naispyöräilijän hengen vaatineessa onnettomuudessa.

Tämän lisäksi ydinkeskustassa on ollut liian monta läheltä piti -tilannetta, joista osa on tapahtunut 9-vuotiaan poikani ollessa seurassani. Uskon, että monella muullakin turkulaisella on samanlaisia kokemuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rikoskomisario Mika Paaer toteaa Turun Sanomien artikkelissa näin: ”Kyseessä on hyvin valitettava onnettomuus. Turun keskustan liikenneympäristö on haastava ja siellä saa olla tarkkana.”

Ydinkeskustassa on ollut liian monta läheltä piti -tilannetta, joista osa on tapahtunut 9-vuotiaan poikani ollessa seurassani.

Mielestäni Turun kaupungin pitäisi puuttua tähän haastavaan liikenneympäristöön, ja tehdä keskustan alueesta turvallisempi jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Ei olisi myöskään pahitteeksi toteuttaa esimerkiksi some- ja tienvarsijulistekampanja, jossa muistutettaisiin etenkin autoilijoita liikennesäännöistä ja rauhallisemmasta ajokulttuurista.

Ilman muutoksia kuolemaan johtavia onnettomuuksia tapahtuu tulevaisuudessa lisää Turun keskustan alueella.

Pekka Laamanen

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
TeePi
Liikennesäännöt
En tiedä mitä muutoksia Pekka haluaa Turun keskustaan mutta liikenteessä pätee tieliikennelait niin Turussa kuin muuallakin Suomessa. Liikkujien kohdatessa syntyy riski törmäyksestä mutta pitämällä silmät auki, ennakoimalla tilanteita ja tarvittaessa joustamalla omista oikeukssista olen välttynyt kolareilta lähes 50 vuoden ajan. Ajan aktiivisesti autoa, venettä ja polkupyörää sekä kävelen. Ei se sen vaikeampaa ole.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Pekka Laamanen
Vast: Liikennesäännöt
Turun kaupunki voisi kartoittaa seurannalla vaarallisia risteyksiä ja suojateitä. Koulujen läheisyyteen ja muiden vaarallisten suojateiden kohdalle voisi asettaa hidasteita. Vaarallisiin oikealle kääntyviin risteyksiin oli mahdollista laittaa ennakoiva varoitusliikennemerkki autoilijoille, joka pyytää huomioimaan ns. kevyen liikenteen. Tarkkaavaisuuteen on syytä kaikilla osapuolilla, mutta esimerkiksi osalla lapsista ja vanhuksista liikenteen seassa kulkeminen voi olla todella vaarallista. Muutoksien tarkoitus ei ole vaikeuttaa ihmisten elämää, vaan tehdä asioista turvallisempia.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.