Lukijoilta

Valintaani muuttaa Paattisille vaikutti paljon se, että aluetalolla on uimahalli, punttisali ja nuokkari – ja että Paattisilla ylipäätään on aluetalo

TS/JORI LIIMATAINEN
Kirjoittajan mukaan Paattisten aluetalo on olennainen kaupunginosan imagolle.
Kirjoittajan mukaan Paattisten aluetalo on olennainen kaupunginosan imagolle.

Paattisten koululla järjestettiin maanantaina tiedotustilaisuus koskien Paattisten aluetalon kohtaloa. Tilaisuudessa oli koolla paljon syystäkin ärtyneitä paattislaisia. Haluaisin tuoda julki omat ajatukseni. Mielestäni aluetalon purkupäätös pitäisi perua.

On varsin tympeää, että ihmisille rullataan loputon määrä numeerista dataa, jolla perustellaan paikallaolijoita suunnattomasti ärsyttävä purkamispäätös. Paikalla olleet ihmiset ovat tunnetasolla voimakkaasti kiinnittyneet tähän rakennukseen.

Ymmärtääkö kaupunki tällaisen ylipäätään miksikään arvoksi? Purkaakohan seurakunta seuraavaksi kirkon? Ylläpito on varmasti tylsää ja rakennus on jo vanha.

Esityksen viesti oli, että rakennuksen ylläpito tulee ylitsepääsemättömän kalliiksi. Esityksen tarkoituksena oli osoittaa purkamisen välttämättömyys.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaikki ymmärsivät, että tässä on jotain outoa. Kukaan taloa käyttävä ei tunnu kaipaavan mitään muuta – silti meille tyrkytetään jotain parempaa. Tuntuu, että talon purkamisella haetaan ratkaisua johonkin ongelmaan, joka ei ole talo itse, vaikka niin sanotaan.

Nyt, kun uimahallitkin on jo kaupungista suljettu, niin onhan sitä kaupungilla rahaa nyt yhtä taloa lämmittää! Sähkökin on taas halpaa!

Tuntuu, että päättäjät ynnä muu hallintokoneisto elää niin etäällä ja erillään talon käyttäjistä, että purkamispäätös näyttäytyy heille järkevänä, kun se numeroin näin todistetaan. Tulee mieleen Tuntematon sotilas, jossa irvaillaan, että sotamiehen nälkä on pelkkää kuvitelmaa, sillä prätingissä selvästi osoitetaan, että kenelläkään ei voi olla nälkä.

Opetustoimen johtaja Bo Rosenberg sanoi kymmenkunta vuotta sitten surullisena ennen eläkkeelle siirtymistään, että ”näinä aikoina näyttää olevan paljon vaikeampi puolustaa olemassa olevaa kuin keksiä ja perustaa uutta”. Sama meno jatkuu edelleen.

Silloin heitettiin roskiin kaupungin opettajien perinteikäs opettajavaihto ystävyyskaupunkeihin. Varmasti oli helppo numeerisesti päätöksen lyhytnäköinen viisaus osoittaa.

Jokainen asumista ja rakennuksia tunteva varmasti ihmettelee, jos on korkeat siivous-, kiinteistönhoito- ja korjauskulut, mutta huoltoon ja ylläpitoon ei mene latiakaan. Uskoakseni kiinteistönhoito tässä yhteydessä on satunnaista harjaamista tai muuta kevyttä toimintaa.

Ainakin vuotavat ikkunat on varsin poikamaisesti kiinteistönhoidettu kirkkaan oranssilla leveällä teipillä. Paikalla parjattiinkin tätä järjestelmällisyyden puutetta talon ylläpidossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vasta Paattisille muuttaneena voin sanoa, että valintaani muuttaa Paattisille vaikutti paljon se tosiasia, että aluetalolla on uimahalli, punttisali ja nuokkari. Ja että Paattisilla on aluetalo.

Aluetalon imagovaikutus on huomattava. Kaiken lisäksi se on kaunis, juuri siihen paikkaan suunniteltu ja muurattu perusterve rakennus, jossa ei ole toteutettu hulluja, tuhoavia peruskorjauksia.

Arve kiteytti, että hän kuulee ihmisten huolen palvelujen säilymisestä, mutta tässä ei nyt oikein ole kyse siitä. Ihmiset haluavat, että talosta pidettäisiin huolta, ja että meidän annettaisiin edelleen käyttää sitä, ja kaiken lisäksi haluamme sinne lisää toimintaa – ja käyttöä ja varaamista pitää helpottaa ja yksinkertaistaa.

Itse haluaisin sinne esimerkiksi bänditilan nuorten käyttöön.

Suunniteltujen vuokratilojen käyttöön tulee liittymään omat ongelmansa ja kustannuksensa. Nyt niitä ei tunnu ajatelleen kukaan. Eikä sekään tunnu paattislaisesta järkevältä, että punttis suunnitellussa paikassaan tuhoaisi mahdollisuuden sille, että joku rohkea aloittaisi taas kyseessä olevassa tilassa lounasravintolan.

Kukaan täällä ei halua korkeampaa punttisalia. Kaikki täällä haluavat, että yhtään punttisalimme laitteista ei viedä pois.

Mikko Haapanen

Paattinen

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
muistan
Väistötiloiksi
Aluetalo olisi helposti muutettavissa väistötiloiksi, tuolloin säästyisi viipalekoulun/ parakkirakennusvuokrien maksut. Arkisin toimisi koulutiloina ja muina aikoina varattavissa ja vuokrattavissa yhdistysten ym. käyttöön.
Tilojen vapauduttua tulisi kenties jotain uuttakin toimintaa.
Ensiksi pitäisi tehdä se 1-3 miljoonaa maksava remontti. Varmasti olisi taloudellisesti kannattava sijoitus.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.