Lukijoilta

Pääskyvuoren koulusta loppuu tila!

RIITTA SALMI
Pääskyvuoren koulu kärsii tilan ahtaudesta jo nyt, kirjoittajat korostavat.
Pääskyvuoren koulu kärsii tilan ahtaudesta jo nyt, kirjoittajat korostavat.

Turun kaupunki on suunnitellut, että Varissuon koulun oppilaat siirtyisivät ensi vuonna Pääskyvuoren koululle väistötiloihin.

Koulumme kenttä on ollut pois käytöstä jo tämän vuoden ja olemme odottaneet, että saamme kentän käyttöön ensi syksynä. Tällä hetkellä on kuitenkin suunnitteilla, että kentälle tulisi Varissuon koulun väistötilat ainakin seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Liikuntaa pystyttäisiin toteuttamaan rajoitetusti, jos kenttä on pois käytöstä. Myös sisäliikuntamahdollisuudet pienenevät, jos sali joudutaan jakamaan kahden koulun oppilaiden kesken. Liikuntamotivaatio laskee, jos ei ole kunnollisia tiloja.

Meillä ei ole tällä hetkellä kunnollisia käsityöluokkia ja vihdoin meidän piti saada ne. Olemme joutuneet sietämään ahtaita tiloja jo vuosia ja joutuisimme taas kärsimään. Jos tänne tulee vielä lisää oppilaita, tila loppuu ja siisteys laskee. Nyt jo osa luokista on ahtaita ja oppilaat joutuvat opiskelemaan käytävillä, kun ei ole riittävästi tilaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Välituntialue on liian pieni kahdelle koululle varsinkin, kun kenttä ei ole käytössä. Ahtaus saa aikaan lisää levottomuutta, riitoja ja kiusaamista. Koulumme ei olisi enää turvallinen.

Ruokailusta tulee ruuhkainen ja meluisa. Nyt ensimmäinen ruokailu on kello 10.20 ja viimeinen kello 12.00. Koululaiset eivät välttämättä ehdi syödä tarpeeksi, jos ruokailuaikoja joudutaan tiivistämään entisestään. Osan ruokailu voi mennä todella myöhäiseen, minkä vuoksi keskittyminen opiskeluun vaikeutuu ja oppiminen kärsii.

Pääskyvuoren oppilaskunta

Lue myös: Lukijoilta | Varissuon lähikoulu vai Pääskyvuori ikuisena väistötilana?

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
S.F.
Ykkösprioriteetti
"Turun kaupunki on suunnitellut, että Varissuon koulun oppilaat siirtyisivät ensi vuonna Pääskyvuoren koululle väistötiloihin"
- Segregaation torjuminen menee Turussa kaiken muun yläpuolelle.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.