Lukijoilta

Tyks Laboratorioiden näytteenottopalveluita kehitetään jatkuvasti, ja asiakkaatkin voivat vaikuttaa palveluihin

Vastauksena Mari Heinoselle (TS mielipiteet 28.3.) pahoittelemme kohtuuttoman pitkää odotusaikaa Tyks Laboratorioiden näytteenotossa. Ilman muuta näytteenottoon tulisi päästä sujuvasti niin vuoronumerolla kuin ajan varaamallakin, mutta valitettavasti tällä hetkellä näytteenottopalveluiden saatavuudessa on parantamisen varaa.

Vuoronumerolla näytteenottoon tullessa on aina varauduttava siihen, että odotusaika saattaa venyä, koska asiakkaiden määrä ei ole ennakoitavissa.

Pyrimme jatkuvasti kehittämään näytteenottopalvelujamme vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Olemme lisänneet eri toimipaikoissamme, kuten Raision ja Luolavuorentien laboratorioissa, mahdollisuutta saapua näytteenottoon ilman ajanvarausta, koska tämä on ollut asiakkaiden toive.

T-sairaalan Ketterä-näytteenotto palvelee niitä asiakkaita, joiden verinäytteenoton on ajateltu sujuvan nopeasti ja ilman saattajaa. Aulahenkilötoiminta T-sairaalan näytteenotossa on myös uusi palvelumuoto, joka on kehitetty ohjaamaan asiakasta oikean palvelun valintaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Olemme myös ottamassa käyttöön kotona otettavien näytteiden palautusautomaatin, josta voi myös noutaa puhtaita näyteastioita. Tämäkin vapauttaa näytteenottajan työaikaa itse näytteenottotyöhön.

Lisäksi toivomme, että asiakkaat peruisivat varaamansa näytteenottoajan, mikäli tiedossa on, että se jää käyttämättä.

Näytteenottopalvelujen kehittämisessä tärkeää on ammattitaitoinen henkilöstö. Useista kehittämistoimista riippumatta alaamme koskettaa pula ammattitaitoisesta terveydenhuoltoalan henkilöstöstä, johon viitattiin muun muassa 18.3. Turun Sanomissa julkaistussa Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n mielipidekirjoituksessa.

Erityisesti alkuviikon päivinä sekä aamuisin asiakkaita on näytteenotossa runsaasti. Tämän vuoksi toivommekin, että mikäli näytettä ei tarvitse ottaa heti aamulla eikä vaadi paastoa, näytteenottoon tultaisiin muuna ajankohtana.

Lisäksi toivomme, että asiakkaat peruisivat varaamansa näytteenottoajan, mikäli tiedossa on, että se jää käyttämättä, jolloin aika vapautuu uudelleen muiden varattavaksi.

Varhan myötä toimipaikkaverkostomme laajeni seitsemällä toimipaikalla.

Kun laboratorio- ja ajanvarausjärjestelmien yhtenäistäminen on kaikkien toimipaikkojen osalta valmis, voi asiakas hyödyntää kaikkia Varhan alueen Tyks Laboratorioiden näytteenottopalveluja asuinkunnasta riippumatta. Ajantasaista tietoa yhtenäistämisen edistymisestä on saatavilla Tyksin verkkosivuilta.

Maiju Manelius

ylihoitaja

Anna-Elina Lehtonen

erikoissuunnittelija

Antti Hakanen

tulosryhmäjohtaja

Tyks Laboratoriot

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Wilhelmina22
Kiitos!
Loistava uudistus tuo näytteiden palautusautomaatti ja siitä saatavat puhtaat näyteastiat.
Kuten myös tuo Ketterä-näytteenotto.
Varhan sivut ovat hieman sekavat, anteeksi vaan.
Jutussa mainitut kaikki labrat löytyvät monen klikkauksen jälkeen laatikonTyks lab. alta. Lisäksi samaa asiaa on selitetty monella sivulla. Sivuja tietenkin tekevät alan ammattilaiset, mutta jonkilainen tuntuma pitäisi olla tavallisen asiakkaan kykyyn hahmottaa kokonaisuuksia.
Vai onko nyt kyse siitä, että sivujen tekijät itse eivät hahmota kokonaisuuksia.

Myöskin ne siniset isot laatikot ja vierellä teksti; en ihan nyt itse hahmota esitystavan etuja. Tuovatko ne siniset isot laatikot jotakin informaatiota, minusta eivät, vievät vain tilaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Kiitos!
Monet sivujen tekijät tekevät vain sen mitä on käsketty. Ellei suunnitteluun ole kiinnitetty mitään huomiota, suunnittelija ja tekijä eivät ole yksi ja sama henkilö tai sen on tehnyt ”sivuhierarkiaa” tuntematon henkilö (tilaaja) ja lisäksi, jos kommunikaatio näiden välillä on onnetonta, tulos on mitä on.

Kokemuksesta tiedän, että sivuja ei aina testata käyttäjillä (umpeloilla ja vähemmän umpeloilla), jolloin valmiit sivut ”testaa” vain työn tilaaja ja jos homma näyttää (hänelle) toimivan, toimii se kaikille muillekin.
En tiedä kuka testaa vai testataanko yleensäkään esim. valtionhallinon sivustot, mutta sieltä löytyy pilvin pimein esimerkkejä tankero-toiminnoista.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.