Lukijoilta

Urheilutilojen maksuttomuuden poistaminen lapsilta ja nuorilta on käsittämätön päätös

Turun kaupunki on päättänyt muuttaa kaupungin urheilutilojen käytön maksulliseksi myös 7–19-vuotiaille nuorille. Tämän kohderyhmän vuorot ovat olleet aina maksuttomia, vuosikymmenten ajan, kun kaupunki on järjestänyt puitteita lasten ja nuorten toimintaa järjestäville seuroille ja yhteisöille.

Päätös on käsittämätön ja kun argumenttina on, että näin saadaan useampi lapsi tai nuori osallistettua, en voi asiaa itse ymmärtää. Vielä vaikeampaa asiaa on käsittää aikana, jossa talous on perheissä tiukalla ja yhä useampi putoaa harrastuksista pois taloudellisten haasteiden takia.

Seurojen toiminta perustuu pääosin tai lähes kokonaan vapaaehtoistyöhön ja monelle seuralle tärkeää on eettisesti ja moraalisesti järjestää toimintaa pienillä kausi- ja jäsenmaksuilla mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle riippumatta perheen taloudellisesta asemasta yhteiskunnassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaupungin kompensaatio maksullisuuteen on uusi harrastekortti. En usko sen auttavan konkreettisesti tilannetta, vaan kulut seuroille tulevat nousemaan ja sitä myöden kulut harrastaville lapsille ja nuorille tulevat nousemaan.

Olen arvostanut suuresti Turun kaupungin tarjoamia maksuttomia vuoroja lapsille ja nuorille; ne ovat mahdollistaneet seuran pyörittämisen pienin kuluin ja useita ihmisiä liikuttaen, nyt tämä halutaan lopettaa.

En usko kaupungin tulojen tästä merkittävästi kasvavan vaan ennemminkin pitkällä aikavälillä nousevan kasvavien sosiaalisten ongelmien myötä.

Päätös on niin käsittämätön, että minä en voi käsittää sitä.

Joona Knuuti

vapaaehtois- ja seuratyössä Turussa mukana 23 vuotta säännöllisesti, yhdistyksen toimihenkilönä, puheenjohtajana, lasten ja nuorten valmentajana, kaupungin Ladyt liikkeelle -ohjaajana

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (6)

Vanhimmat ensin
Angus
Niin
"En usko kaupungin tulojen tästä merkittävästi kasvavan vaan ennemminkin pitkällä aikavälillä nousevan kasvavien sosiaalisten ongelmien myötä." Koska uudistuksen perimmäinen tarkoitus on ohjata verotuloja yksityisille (liikunta-alan) yrityksille, eivät kustannukset tosiaankaan tule ajan mittaan laskemaan vaan nousemaan. Nyt on piikki auki, ja yritykset jo perusperiaatteen mukaan pyrkivät maksimoimaan voittonsa, eli hinnat tulevat nousemaan niin paljon kuin mahdollista.

Vain kilpailu voisi hintoja hillitä, mutta kilpailua ei taida Turussa olla riittävästi pitämään ne alhaalla. Päin vastoin taitaa olla pulaa tiloista useissa lajeissa, mikä on mahdollisimman huono tilanne avata homma yrityksille, jotka pääsevät rahastamaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Samppa
Ennalta ehkäisevää terveydenhuoltoa
"Minkä lapsena oppii sen vanhana taitaa". Tämä kansanviisaus toimii liikuntaharrastuksessakin.
Sitäpaitsi ,"kaksi kolmesta lapsesta liikkuu liian vähän".
Liikuntaharrastus maksaa itsensä takaisin. Liikunta on "kulttuuria" ja kulttuuri on hyvästä.
Yhteiskunnan paras sijoitus tehdään lapsiin. Lasten koulutus ja erityisesti liikunta on tulevaisuuden turvaamista.
Kaupungin "takinkääntö" tässä liikunta-asiassa johtunee siitä, että siitä on kehittymässä hyvä bisnes.
Vanhempien on oltava valppaana ennen kun on liian myöhäistä. Lasten liikuntapaikkoja ei ole järkevää keskittää suuriin ja maksullisiin yksiköihin. Ne on rakennettava sinne missä lapset asuvat tai opiskelevat. Koulujen ja päiväkotien yhteydessä tällaisten liikuntapaikkojen sijainti on parhaimmillaan.
Vähä-Heikkilän kaupunginosassa on vaiheessaan lasten liikunnallinen teemapuisto jonka naapureina on kolme koulua ja kolme päiväkotia. Kaikkien näitten kanssa on keskusteltu liikuntapuiston tarpeesta ja kaupungin asukasbudjetti mahdollisti sen toteuttamisen.
Puiston suunnittelu on osittain lasten käsissä ja rakentaminen alkaa keväällä.
Toivottavasti syksyllä kun koulut alkavat "pikku urkkari" on käytössä ja edistämässä lasten liikuntaa ja kansan terveyttä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Pöyristynyt
Perheiden ääntä päätöksiin
Kaupungin byrokratia ja sitä myöden järjenjuoksu siirtyy yhä kauemmas kaupunkilaisten ja esim.turkulaisten Perheiden arjesta. Nämä liittyy inventointeihin ja moniin muihinkin päätöksiin. Eikö siellä pitänyt olla joku elin, joka päätöksien vaikutuksia tarkastelee ihan oikeasti ja suhteuttaa niitä yhteiskunnallisiin tilanteisiin? Joku varmaan saa palkkaa tästäkin. Hyvä Joonas! Enemmän Perheiden ääntä esiin!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Julle
Arvovalintoja.
Totta haastelet. Pitää muistaa se, että meitä johdetaan pikkuriikkisen pienellä järjen määrällä. Tuskin Turku on poikkeus. Olisko vielä niin, että Turun päättäjiä kiusaa likinäköisyys kun ei nähdä metsää puilta?? Nuorten parasta edistävien harrastusten mahdollistamien luulis olevan kaupungin ydintehtävä. Se on käsittämätöntä, rahasta ei Turus ole puutetta vaan siinä on suuri ymmärryksen puute minne veroeurot lapioidaan kuten Kakolanmäen kallis härpäke, paljonko laitettiin lokomon siltaan veroeuroja!! Pienellä järjen käytöllä olis voitu mahdollistaa nuorten harrastukset niin, että kaupungin ahne käsi ei vieraile nuoren taskussa!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.