Lukijoilta

Rahat tulee käyttää kaupungin, ei joidenkin piirien hyväksi

Työn puolesta joudun ajamaan Turun katuja pitkin ja poikin. Ja kyllä alkaa taas ne tiet ja kadut muistuttamaan sitä kuuluisaa reikäjuustoa. Se että on hyvä tilaisuus vaurioittaa autoa niissä kuopissa ei myöskään turvallisuutta luo. Moniko voi ja väistääkin yllättäviä kuoppia sen vuoksi, ettei autoa halua niihin hajottaa. Rupeaa tulemaan outoa poukkoilua ajamiseen. Jokainen voi miettiä, mihin se voi johtaa.

Kovin on ollut puheenaiheena myös koulutus. Kuinka Pisa-tulokset laskevat, koulutoimea keskitetään ja kouluruuasta viedään jopa maku.

Sitten nostetaan vielä ennen asian todellista ydintä esille vaikka Turun kaupungin omistamat kiinteistöt. Sieltä löytyy varmasti hieman vanhempaakin rakennuskantaa. Päiväkoteja, kouluja, virastoja sun muita paikkoja, jotka tarvitsevat huolta ja jopa korjausta. Sekä myös sitä vihreää siirtymää edistäviä toimia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sitten siihen asiaan. Mikähän näitäkin yhdistää? Kyllä nyt ensin tulee mieleen ne verorahat, joista näitä pidetään yllä.

Te turkulaiset päättäjät, en millään voi ymmärtää teidän toimia. Rahaa riitää johonkin kulttuuriin. Onneksi uuden musiikkitalon rakentamisessa ei vielä ole lapiota lyöty maahan. Tuollaiseen riittää rahaa, mutta ei kunnolla, että pidetään yllä infrastruktuuria, koulutusta, rakennuksia, joissa on lapsia oppimassa, aikuiset töissä.

Tämän lisäksi on se kaupungin kukkaron pohja tainnut tulla aikaa sitten vastaan ja on menty lainakukkarolle.

No mitäs noista, kyllä se kulttuuri pelastaa kaikki. Tuskinpa siihen taloon kaikki halukkaat pääsevät esittämään heidän mieleistä kulttuuria. Ja oudosti se hintakin siinä talossa nousi, mitäs tuo nousu olikaan, 20–25 miljoonaa euroa. Eipä nyt puhuta pienistä pennosista. Ja muistakaa, että kun lyötte sen lapion maahan, ei kaupunki voi jättää rakentamista kesken, vaikka rahat olisi jo menneet.

Että eiköhän olisi parempi perua tuon talon rakentaminen, ostaa vinyyli, jota voi kuunnella vaikka useamman kerran. Käyttää rahat kaupungin hyväksi, ei vain joidenkin piirien iloksi.

Lauri

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Sivustaseuraaja
Hyvä Lauri
Minä taas näen Laurin huolen toisesta vinkkelistä kuin te, arvon kolleegat S.F. ja Angus.
En usko, että hänellä sinänsä on mitään ruumiin- tai hengenkulttuuria vastaan, vaan että tässä maailman ajassa ja velassa kaupungin pitäisi osata priorisoida, eli asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kulkuväyliä tarvitsee kaikki, koulujakin jossain elämänvaiheessa kaikki ja useimmat niitä virastojakin.

Sen sijaan esim. musiikkitaloa tulee käyttämään vain pikkupikku osa turkulaisista, eikä kovin moni niitä kaukaloitakaan – puhumattakaan tietystä sillasta jolla kukaan ei kulje (taksinkuljettajien tietotsto) tai hissistä joka ei edes liiku.

Sitten kun rahaa on niin, ettei paskalle taivu voi rakentaa vaikka minkälaiset pömpelit joita kansa pääsee ihmettelemään niin läheltä kuin kaukaa. Nykyinen kiire rakentaa luksusta ja ratikkaa taitaakin johtua siitä ”kun naapurissakin on” (3-vuotiaan toteama kun halusi portin pihan hiekkalaatikolle).

Pystymme elämään hyvin ilman musiikkitaloa ja kaukaloita kunnostamalla vuosia eteenpäin, mutta ilman teitä me emme pääse edes omia töitä tekemään, eikä ilman koulutusta sellaisia saakaan.
Jos kuitenkin isovarvasta niin kovasti kutittaa, voihan aina hyppää junaan tai bussiin ja ookaa pari tuntia naapuriin. Niin nekin tekevät kun haluavat Tukholmaan shoppailemaan.

Ps. Se musiikkitalo tulee näyttämään naurettavalta lähes mustan laatikkoteatterin ja takaa pilkistävän ddr-virastotalon vieressä. Ruosteessakin vissiin jo ennen valmistumistaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
No jaa
Laurilla tuntuu olevan aika kaksijakoinen ajattelu: Tiet ja koulut hyvä, kulttuuri sontaa.

Vastustan musiikkitaloa suunniteltuun paikkaan, ja toivoisin, että olisi löydetty kohtuuhintaisempi ratkaisu. Mutta kulttuuri on toki muutakin - ja enemmänkin muuta, arkkitehtuuria lukuunottamatta - kuin prameita seiniä. Pidän esim. itseäni kulttuurin ystävänä, vaikka siis vastustankin uutta musiikkitaloa.

Myönnettävähän se on, että kulttuuri ei ole sillä lailla äärimmäisen tärkeää kuin esim. koulunkäynti tai keskeinen infrastruktuuri. Toisaalta suurin osa turkulaisista suhtautuu tietääkseni myönteisesti kulttuuriin tai ainakin johonkin/joihinkin sen osa-alueisiin. Niinpä kulttuuripalvelutkin palvelevat kaikkia turkulaisia tai ainakin suurinta osaa heistä. En oikeastaan haluaisi vedota kulttuurin todettuihin myönteisiin terveysvaikutuksiin, mutta kun kaikkea nykyään on perusteltava aivan suoraviivaisella hyödyllä, niin mainittakoon nyt tuo terveyttä kohentava vaikutuskin. Lisäksi matkailutulot ovat kaupungille tärkeitä.

Toivoisinkin, että luovuttaisiin vastakkainasettelusta kulttuuri - kaikki muu "tärkeämpi". Uutta musiikkitaloa voi vastustaa ottamatta kaikkea kulttuuria hampaisiinsa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
S.F.
Kapea katsantokulma
"Rahat tulee käyttää kaupungin, ei joidenkin piirien hyväksi"
- Kirjoittajalla arvostelun motiivina oli kulttuurin väheksyminen ja sen näkeminen tarpeettomana. Aivan vastaavasti voitaisiin väheksyä kilpaurheilua ja nähdä kalliiden jäähallien ja jalkapallohallien rakentaminen tarpeettomana. Eivät ne hyödytä kaikkia ja kuntoa voi ylläpitää pururadallakin. Ja mitä tehdään kirjastolla, kun kaikki eivät osaa edes lukea ja äänikirjatkin on keksitty? Hankkeet muodostavat kuitenkin kokonaisuuden, jossa pyritään palvelemaan kaupunkilaisten kokonaisetua. Yksittäisen asukkaan näkökulmasta palveluvalikoima olisi aivan erilainen. Se vaan, että kun noita yksittäisiä asukkaita erilaisine tarpeineen on Turussa lähes 200 000.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.