Lukijoilta

Naantaliin sopii hyvin uusi kylpylä

Turun Sanomissa on lähiaikoina ollut pari artikkelia uuden kylpylän mahdollisesta rakentamisesta Naantalin keskustaan.

Naantali on ollut tunnettu kylpyläkaupunkina jo 1700-luvulta asti. Kylpylöitä oli useita, yksi Ailostenniemellä, siis lähellä kirkkoa. Ei ollut uima-altaita vaan pienempiä yhden ja muutaman hengen yrityksiä.

Ainakin 1960-luvulla oli vielä esimerkiksi Savikylpylä, sekä sielun että kehon puhdistautuminen kulkivat käsi kädessä. Nykyisen uimahallin paikalla Kalevanniemessä oli Lasten Tuberkuloosiparantola. Muistoissani lapsuudesta se oli kaunis valkoinen rakennus ja tuiki tärkeä siihen aikaan, taisi olla silloin Naantalin maalaiskunnan puolella.

Nyt uutta keskustaan lähelle kirkkoa, entiselle kylpylän paikalle rakennettavaa kylpylää jotkut vastustavat henkeen ja vereen. Uutta kylpylää todella tarvitaan. Nykyinen spa ja keskustan kylpylä eivät kilpailisi keskenään vaan täydentäisivät toisiaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

En ole vuosikausiin enää pystynyt nauttimaan Naantalin rannan kesätunnelmasta. Kaikki sallitut pysäköintipaikat on varattu. Kerran olimme sakkopaikalla ja räpsähtihän se. Pitäisi parkkeerata Kuparivuoren mäelle. Rollaattorilla kulku rantaan on mahdoton.

Sanomalehden artikkelin mukaan kylpylään rakentuisi kahden kerroksen ”parkkitalo”. Paikoista puolet olisi kaupunkilaisten ja turistien käytössä, puolet kylpylävieraiden.

Naantalin kaupungista, keskustasta, emme ole löytäneet muuta ateriointipaikkaa kuin Hese. Siellä saa ruokaa lounasajan jälkeenkin, silloin kun on nälkä. Rannassa kesäaikaan kyllä, mutta ei ole parkkipaikkoja. Jospa kylpylähotelli tulisi tässäkin avuksi. Spa ei vanhemmalle, liikuntaesteiselle ja rauhallisuutta rakastavalle ole ehkä soveliain, se ei sijaitse keskustassa lähellä rantaelämää. Rantakävely ei onnistu.

Yhtenä plussana vielä olisi se, että kylpylän parkkitilat rakennettaisiin ja varustettaisiin väestönsuojatiloiksi kelpaaviksi. Vanhassa kaupungissa ei tietääkseni asiaa ole hoidettu.

Siunatuksi lopuksi: hautausmaa ei tarvitse lisätilaa, sitä on Hakapellossa.

Eeva Auvinen

Naantalin Merimasku

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.