Lukijoilta

Itäistä Pitkääkatua kehitetään kaikille käyttäjille – selkeämmät liikennejärjestelyt lisäävät autoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta

Turun kansallisten senioreiden Kari Kantalainen ja Jouko Fossi esittivät mielipidekirjoituksessaan 8.3. huolen senioreiden liikkumisen turvallisuudesta uudistettavaksi suunnitellulla Itäisellä Pitkälläkadulla.

Asia on erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Liikkumisen turvallisuus on ollut yksi keskeisistä lähtökohdista Itäisen Pitkänkadun uudistamisen suunnittelussa ja kaupunki valmistelee parhaillaan liikenneturvallisuusohjelmaa koko kaupungin liikenneturvallisuuden kehittämiseksi.

Itäinen Pitkäkatu koetaan nykyisellään turvattomaksi ja katualueen rakenne on epäselvä kaikkien liikkumismuotojen kannalta. Katualueella on niin paljon eri korjaustarpeita, että saneeraus on välttämätöntä tehdä.

Suunniteltu uudistus pyrkii ottamaan huomioon kaikki liikkumistavat. Autoliikenteen kaistajärjestelyt vaativat selkeytystä. Pyöräilyn olosuhteita ja turvallisuutta on parannettava, koska Itäinen Pitkäkatu yhdistyy molemmista päistään loogisesti muuhun pyörätieverkostoon ja pyöräilyn määrä kadulla tulee kasvamaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parannus on merkittävä myös jalankulkijoille. Esteettömyyteen ja viihtyisyyteen panostetaan ja alueelle on suunniteltu esimerkiksi uusia levähdyspaikkoja ikäihmisiä varten. Selkeämmät liikennejärjestelyt lisäävät autoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta.

Tavoitteena, että liikkuminen on mahdollisimman turvallista ja miellyttävää kaikenikäisille.

Kupittaankadulle sijoitettuna pyörätie ei yhdistyisi riittävän sujuvasti muuhun pyörätieverkkoon Itäisen Pitkänkadun tavoin. Kupittaankadun pyöräilyolosuhteita voisi kehittää esimerkiksi läpiajoliikennettä vähentämällä.

Kaupunki on kysynyt asukkaiden näkemyksiä Itäisen Pitkänkadun kehittämisestä kahdella erillisellä kyselyllä. Aiemmassa kyselyn vastaajista 91 prosenttia kannatti Itäisen Pitkänkadun uudistamista ja 81 prosenttia ei ollut tyytyväinen kadun nykytilaan.

Toisessa kyselyssä pyydettiin kommentteja kahteen vaihtoehtoiseen suunnitelmaluonnokseen. Luonnoksista saatiin peräti 615 kommenttia. Vastausten analysointi on vielä kesken, mutta alustavat tulokset näyttävät, että valtaosa kommentoijista kannattaa uudistamisen etenemistä kunnianhimoisemman suunnitelmavaihtoehdon pohjalta.

Kyselyissä saatujen kommenttien perusteella suunnitelmaan on jo lisätty pysäköintipaikkoja senioritalo Yrjänän kohdalle. Itäisen Pitkänkadun kadunvarsipysäköintiä kehitetään muutenkin, muun muassa asukaspysäköintipaikkoja lisäämällä ja maksullisuuden laajentamisella.

Itäisen Pitkänkadun liikkumisolosuhteita parannetaan kaikkia liikkumismuotoja huomioiden. Tavoitteena, että liikkuminen on mahdollisimman turvallista ja miellyttävää kaikenikäisille.

Yhteistyöterveisin,

Jyrki Lappi

maankäyttöjohtaja

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maija Norava

liikennesuunnittelupäällikkö

Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (10)

Vanhimmat ensin
Asko Ojala
Hyvä
Täysin samaa mieltä. Ärsyttää turkulaisten, varsinkin vanhemman polven ihmisten, kitinä kaikesta! Mukava nähdä että kaupunkiympäristön ylempienkin virkamiesten mielissä on pyöräilyinfran parantaminen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Esko
Vast: Hyvä
Turkua rakennetaan myös tuleville sukupolville, ei siis tällä hetkellä oleville nuorille. Elämänsä ehtoopuolella olevat, joilla on lapsia ja lapsenlapsia, haluavatnäille hyvän tulevaisuuden. Nuori, jolla ei ole jälkeläisiä, saattaa keskittyä liikaa itseensä "kaikki heti nyt"- ajattelun saattamana.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Pyöräilijä
Ja sitten todellisuuteen
Kaupungin päättäjät tulevat viimeistään virkamiesten esityksestä estämään Itäisen Pitkäkadun kunnianhimoisen vaihtoehdon toteuttamisen. Ja perusteluna tulee olemaan autojen parkkipaikat. Joista siis ei nyt vain voi luopua vaikka valtaosa asiasta jotain mieltä olevista on ilmaissut niiden tarpeettomuuden.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
PohdiskelijaPoika
Hyvä
Mukava lukea yleisöosastolta myös asiantuntevia kirjoituksia. Seniorien esittämiin huoliin on näemmä reagoitu pätevästi ja muutenkin näihin eri yhdistysten kommentteihin on syytä suhtautua huomioiden, mutta kriittisesti. Kriittisesti siksi, että usein yhdistysten kannanotot edustavat tosiasiassa vain muutaman äänekkäimmän mielipiteen.

Itäinen pitkäkatu ansaitsee tuon kunnianhimoisen suunnitelman toteutumisen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Samppa
vuosikymmenten kokemus
Selvää on, että tällä Itäisenkdun peruskorjauksella pyritään liikenteen selkeyteen ja turvallisuuteen. Eihän kukaan ole niin ilkeä, että päinvastaiseen pyrkisi.
Kun kuitenkin itse olen koko monikymmenvuotisen ikäni pyöräillyt kesät-talvet työ-ja kauppamatkani polkupyörällä Kupittaan ja Martin välillä en suurin surminkaan suostunut liikkumaan Itäisellä kadulla. Aikanaan ratikat ja rekat tekivät Itäisestä kadusta todellisen surman loukun. Ne ovat onneksemme poissa, mutta ajoneuvoliikenne on koonaisuutena huimasti lisääntynyt. Kadunvieri asutus on moninkertaistunut, joten liikenteen haitoista kärsivien asukkaittenkin määrälle on käynyt samoin.
Kadun varteen istutettavat lehtipuut eivät missään tapauksessa lisää liikenneturvallisuutta. Syksyisinhän putoavat märät lehdet tekevät kadut liukkaiksi ja vaarallisiksi.
Vähän ihmetyttää se, että Itäisellekadulle halutaan runnoa kaikki liikenne, vaikka joen itäisellä puolella on viisi saman suuntaista liikennekatua. Varsinkin turvalliset pyöräilyreitit ovat valmiina kaikilla muilla kuin Itäiselläkadulla
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Masa_Pasa
Vast: vuosikymmenten kokemus
Lisääntyneen asutuksen takia on Itäisellekadulle tarpeen tehdä pyöräkaistat. Miksi jonnekin hiljaiselle sivukadulle pitäisi tehdä omat väylät pyörille, kun autojen seassa on muutenkin jo turvallista ajaa. It. Pitkäkatu on vilkas ja juuri siksi se kaipaa pyöräväyliä, siellä ne ihmiset liikkuu.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.