Lukijoilta

Kannatan lakia yksityiseen pysäköinninvalvontaan

Yleensä pysäköintivirhe on vahinko. Myös parkkipaikat voivat olla huonosti merkittyjä tai rajoitus oudoissa paikoissa.

Parhaimmillaan autoni on ollut hinausauton koukussa. Siperia opettaa!

Siilinjärvellä olen huomannut tehokkaan valvonnan. Parhaimmillaan se toimi kahdessa minuutissa, vein paperin TE-toimiston tiskille. Viimeksi käytiin siellä hienosti syömässä kylpylässä. Sillä kertaa sakkolappu ikkunassa ei ollut rouvalle kohtuullista. Hän vei lapun respaan, joka kertoi hoitavansa asian. Jäi hyvä mieli ruokailusta!

Piittaamattomuutta tulisi voida hillitä. Esimerkiksi toistuvasta virheestä mentäisi lukolle ja päiväsakoille. Joillekin pysäköintivirhemaksu ja kiinnijääminen eivät ole tuntuvia, tai mikään riski.

Tyhjäkäyntiin tulisi pysäköinnin valvojien myös puuttua, koska laki sallii.

Poliiseja ei tunnu enää kiinnostavan monetkaan asiat.

Ex-bussikuski Kyröstä

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Kommentattori
Juuri näin
Yksityinen pysäköinninvalvonta on ihan hyvä asia, jos siitä olisi säädetty laissa ja pelisäännöt tehty selkeiksi. Pitäisi olla valvova viranomainen, joka puuttuisi tehokkaasti väärinkäytöksiin ja voisi viedä luvat valvontafirmalta.

Moni pieni rike on kuitenkin tosiaan usein vahinko, että jää jokin merkki huomaamatta vaikka yrittäisi katsoa. Pitäisin reiluna, että rangaistuksissa olisi jonkinlainen progressio. Toisin sanottuna pieni tai lyhytkestoinen pysäköintivirhe johtaisi kevennettyyn sakkoon tai pelkkään huomaukseen. Toistuva laiminlyönti ja sääntöjen noudattamatta jättäminen nostaisi sitten maksuja ja seurauksia. Tämä olisi reilua myös pysäköinnissä, jossa monelle syystä tai toisesta kiinteän hintainen maksu ei tunnu missään. Joko on riittävän rikas maksaakseen pikkusakot tai niin köyhä että voi vaan jättää ne maksamatta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.