Lukijoilta

Toiset kärvistelevät ja toiset saunovat ja leipovat kuten ennenkin – sähkö on hinnoiteltava reilusti

Miksi sähkön hinnoittelussa on päädytty näin kirjavaan käytäntöön, miten tähän on tultu ja päädytty? Sähkön käyttäjien kilowattihinta vaihtelee noin 5–35 sentin välillä. Kaikilla on käytössään sama perushyödyke pistorasioissaan. Toiset tarvitsevat sitä arjessaan suurempia määriä kuin toiset.

On ymmärrettävää, että syntyy eriarvoisuuden tunnetta. Toiset kärvistelevät ja toiset saunovat ja leipovat kuten ennenkin pilkkahinnalla.

Väkisinkin tulee mieleen, että korkeinta hintaa maksavat joutuvat maksumiehiksi toisten edullisemmasta sähköstä nauttivien laskusta. Sähkö on perushyödyke samoin kuin vesi, jota hanasta lasketaan.

Samasta tuotteesta sama hinta kaikille!

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
S.F.
Suomi myydään pala palalta ulkomaille
"Miksi sähkön hinnoittelussa on päädytty näin kirjavaan käytäntöön, miten tähän on tultu ja päädytty?"
- Eiköhän taustalla ole pitkälti yksityistämisvimma, valtion omaisuuden myyminen ja pörssikeinottelun leviäminen. Sähköverkot ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta niin kriittinen asia, että ne olisi ehdottomasti pitänyt säilyttää kansallisessa omistuksessa. Tulee vielä päivä, jolloin Suomen pohjavedetkin halutaan myydä ulkomaille. Tällöin jokaisen suomalaisen pitää olla tarkkana ja estää hanke, vaikka poliitikot sitä(kin) kovasti hehkuttaisivat. Makea vesi on tulevaisuudessa maailman arvokkaimpia luonnonvaroja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
EpäHumanisti
Vast: Suomi myydään pala palalta ulkomaille
Ymmärtääkseni tuollainen puhe on vasemmistolaisuutta, ja kunnon ihmiset (eli oikeistolaiset) kannattavat kaiken yksityistämistä koska yksityiset firmat toimivat tehokkaammin.

Eli esimerkiksi veden hinta olisi halvempi. Koska luonnollisesti joku toinen yritys rakentaisi toisen vesijohtoverkon kilpailemaan ja täten hinnat laskisivat...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.