Lukijoilta

Tasa-arvo ja aktiivinen kansalaisuus eivät saa olla kiinni laitteista ja tekniikasta, eikä edes kyvystä käyttää niitä

Ilman verkkopankkitunnuksia olet hukassa. Laskuja voit vielä maksaa suoramaksujärjestelmän avulla, tosin maksat tästä palvelusta useita satoja euroja vuodessa.

Kun tulee satunnainen lasku, esimerkiksi joku korjaamolasku, pitää sinulla olla pankkisiirtolomakkeita, joita laittaa kuoreen laskun mukana. Ellei niitä ole kotona, joudut ehkä varaamaan ajan pankistasi puhelimitse, että pääset niitä hakemaan. Joidenkin pankkien ovet ovat lukossa ja vain ajan varanneet päästetään sisään.

Kelan, verotoimiston ja erinäisten muiden tahojen palvelut ovat sinulta suljettuja ilman verkkopankkitunnuksia tai internetin käyttöä ylipäätään. Monen virkailijan neuvo kysyttäessä on: katso netistä.

THL:n laskelmien mukaan maassamme on runsaat 500 000 vammaista henkilöä. Lisäksi on noin 600 000 henkilöä, jolla on tilapäinen rajoite, esimerkiksi leikkausta odottava näkövamma. Monet toimintarajoitteiset ovat ikäihmisiä. Näiden lisäksi nettipalveluiden käyttö on hankalaa vieraskieliselle, joka ehkä vasta opettelee suomen kieltä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun yhteiskunta rajaa palveluiden saatavuutta radikaalisti "vain nettiin", ollaan tärkeän tasa-arvokysymyksen äärellä. Voidaanko puhua tasa-arvosta, kun noin miljoona kansalaista on suljettu palveluiden ulkopuolelle tai heille palvelut maksavat enemmän tai niiden saatavuus on rajallista?

Onko mökin mummo tasa-arvoinen muiden kanssa, kun hänen on varattava vastaanottoaika pankista, matkustettava kymmeniä kilometrejä ja maksettava onnettomasta ”pankkipalvelusta” maltaita?

Tasa-arvo ja aktiivinen kansalaisuus eivät saa olla kiinni laitteista ja tekniikasta, eikä edes kyvystä käyttää niitä.

Olemme kaikki syntyneet tasa-arvoisiksi. Emmekö olekin?

Jaana Shelby

Kaarinan kaupunginvaltuutettu (kd)

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (7)

Vanhimmat ensin
Sivustaseuraaja
”Olemme kaikki syntyneet tasa-arvoisiksi.”
Ei, emme ole. Se on toiveuni, illuusio. Syntymässä ainoa tasa-arvoinen asia on se, että me kaikki synnymme alastomina. Siitä hetkestä lähtien kun meidät lasketaan äidin rinnoille, alkaa eriarvoisuus – eikä se poistu mihinkään vaikka meitä kuinka yritetään tasapäistää.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Kyllä
Tuhannen kerran: Digin pitäisi olla mahdollisuus, ei pakko. Mitä enemmän vaihtoehtoisia palveluita on, sitä parempi.

Jos sitten jossain palvelussa huomataan esim, että vajaat 5 % käyttää jotakin palvelumuotoa (esim. henkilökohtaista palvelua), niin sitten ehkä on se paikka miettiä, miten laajasti jokin palvelumuoto (esim. henkkoht) kannattaa tarjota. Siis ei niin kuin Suomessa, että ensin lopetetaan kaikki muut palvelut kuin digi, ja sitten aletaan ajaa asiakkaita pyssyyn piippuun!

Ajan myötä asiakkaat vissiin kuitenkin suosivat nettipalveluita, jolloin on hyvä aika ajaa muut palvelumuodot alas. Mutta niin kauan kuin muutakin toivotaan, niin kauan siitä pitäisi tarjota.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Julle
Kovapäistä joukkoa olemme
Jo kaksituhatta vuotta sitten saimme toimivat ohjeet ”Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.
Maailma on parempi kun elämme myös tuon ohjeen mukaan!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jurmalainen
Hyvä huomio
Itsepä olemme tähän asiat ohjanneet. Sen jälkeen, kun tietokoneesta tuli joka kodin laite samaan tapaan, kuin sähköhella tai jääkaappi, olemme maksuttomuuteen vedoten ottaneet vastaan mahdollisuuden käyttää verkkopalvelua. Eikä puhelinpalveluistakaan kovin suurta iloa ole, sillä yritykset mitäs ilmeisimmin tahallaan odotuttavat asiakkaita kertomalla palvelun ruuhkaisuudesta, kun ensin on kymmenkunta kertaa paineltu numeronäppäimiä, että osataan oikeaan jonoon. Minäkin kuulun tähän modernisti ajattelevien ihmisten joukkoon, joka on ajamassa alas asiakaspalvelijoiden ammattikuntaa. Kaupoissa ovat itsepalvelukassat ja päättäjät näkevät unta joukkoliikennevälineistä, joissa ei ole henkilökuntaa. Yleisökin kai odottaa tätä olotilaa, kun ei tarvitse enää olla tylyn kuljettajan murjotuksen kohteena. Robotit eivät edes lakkoile. Tai käy vessassa kesken asiakkaiden kiireiden. Kun huomattiin, ettei pankkiin välttämättä haluttu jonottamaan, kun asiat voi hoitaa kotonakin, ajatus levisi nopeasti muillekin aloille. Jopa lääkärin vastaanotto pyritään korvaamaan nappulapelillä ja rahaa säästyy, yhteiskunta tehostuu ja niin, no osa kansaa syrjäytyy, mutta se on nopean kehityksen hinta. Ei voi mitään. Tietysti on mahdollista, kuten kirjoittajakin kertoi, varta ainakin joidenkin pakkien asiakaspalvelulta aika, mutta ensin on tietenkin selvittävä siitä puhelinvalikon numeroviidakosta, jossa ehkä tarvitaan myös verkkopankin tunnuksia.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Hyvä huomio
Hyvin kirjoitettu!
Itsekin kuulun tähän ”modernisti” ajattelevien joukkoon joka on kauan sitten ohittanut parasta ennen päivämäärän ja onnekkaana toistaiseksi selviytynyt digiloikan suurimmista haasteista.
Yritän kuitenkin aina muistaa ja pitää mielessä, että kaikilla ei ole käynyt yhtä hyvä tsägä, aina löytyy heitä joilla homma on huonommin hanskassa ja heitä joilla on paremmin. Emme ole tasa-arvoisia.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.