Lukijoilta

Koulu on muuttunut – oppilaan tapaa oppia ymmärretään yhä enemmän

Kun Antero Pesonen Kiteeltä (TS mielipiteet 5.3. "Armoviitonen ei palvele ketään – oppilas on jätettävä tarvittaessa luokalleen") oli keskikoulussa, oli opettaja luokan ainoa aikuinen ja kuria sai pitää. Kovalla kurilla villitkin pojat saatiin hiljaisiksi, mutta he eivät oppineet mitään, koska koko keskittyminen meni itsensä pitämisessä hiljaisena.

Nykyään opettajan apuna on koulussa aikamoinen apujoukko. On avustaja, erityisopettaja, pienryhmä, kuraattori, psykologi ja kouluvaarikin. On myös kolmen tuen porras, jolla seurataan kunkin oppilaan kehitystä tai sen puutteita.

Jos oppilas ei opi näistä apujoukoista huolimatta, on mahdollisuus testata oppilaan oppimiskyky. Jos tulokset kertovat jotain sen suuntaista, että oppimisessa on ongelmia, on siihenkin taas monta ratkaisua.

Jokaisella on oma polkunsa kuljettavana. Luokalle jättö ei kuulu enää sille polulle.

On turha muistella menneitä. Koulu on muuttunut ja yhä enemmän ymmärretään oppilaan tapaa oppia. Jokaisella on oma polkunsa kuljettavana. Luokalle jättö ei kuulu enää sille polulle.

Voi vaan miettiä, kuinka monta oppilasta on turhaan jätetty luokalle tietämättömyyden takia.

Maarit Korhonen

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Esko
Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa
"On avustaja, erityisopettaja, pienryhmä, kuraattori, psykologi ja kouluvaarikin." Olisiko sittenkin parempi, että näiden tilalla olisi pelkästään opettajia enemmän, eli pienemmät ryhmäkoot?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
S.F.
Loputtoman ymmärtämisen aikakausi
"Koulu on muuttunut ja yhä enemmän ymmärretään oppilaan tapaa oppia."
- Nykyään koetetaan kovasti ymmärtää kaikkea normeista poikkeavaa. Mutta onko yhteiskunta muuttunut onnellisemmaksi tai ovatko oppimistulokset kouluissa parantuneet?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Loputtoman ymmärtämisen aikakausi
Hyvin otsikoitu. Lisäisin kysymyksiisi; ovatko lapset sen onnellisempia, voivatko he paremmin? Tällä viikolla (ma-ke) jokaisena päivänä, jossain päin Suomea on tapahtunut alaikäisen tekemä väkivallanteko (teräaseella).
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.