Lukijoilta

Vaaralliset aineet ja kemikaalisäiliövaunut eivät kuulu Turkuun

On perin outoa, että Turun uudessa yleiskaavassa edelleen halutaan pitää kiinni vaarallisten aineiden säilytyspaikasta. Aikanaan Uudenkaupungin radan sähköistystä perusteltiin seuraavasti: ”Turun ratapihalla jouduttiin vaihtamaan sähköveturi dieselveturiin, joka aiheutti vaarallisten aineiden kuljetusten osalta erillisen turvallisuus- ja ympäristöriskin.” Nyt rata on sähköistetty ja veturin vaihtoa ei ole, mutta säilytyksestä aiheutuvat ongelmat ja vaarat ovat jääneet.

Turkulaisten on hyvä tiedostaa, mitä kaupungin sydämessä säilytetään: fosforihapon, fluorihapon ja lannoitteiden kuljetukset Siilinjärveltä Uuteenkaupunkiin, typpihapon ja lannoitteiden kuljetukset Uudestakaupungista Siilinjärvelle, ammoniakin tuonti Vainikkalasta Uuteenkaupunkiin, bulktavaroiden tuonti Vainikkalasta Uuteenkaupunkiin.

Turun virkamiehet perustelevat edelleen, että tutkitaan, voisiko säiliövaunujen säilytys siirtyä Heikkilän tavararatapihalle tai Muhkuriin. Perussuomalaisilla on tästä asiasta eriävä mielipide – ei käy meille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tilanne on kaikessa hulluudessaan absurdi. Kirstinpuiston alue rakentuu kovaa vauhtia ja on osa kasvavaa kaupungin keskusta-aluetta. Vaunujen siirto ratapihalta seuraavaksi rakentuvalle asuinalueelle on kuin tarina hölmöläisistä, jotka kantoivat säkillä valoa pimeään mökkiin.

Entä sitten, soveltuvatko vaaralliset aineet luonnonsuojelualueen kupeeseen tai Saukonojan puroalueelle, pientalojen takapihoista puhumattakaan? Ei ole ainutlaatuista, kun säiliöt ovat vuotaneet.

Täytyy myöntää, että on suoranainen ihme, ettei mitään suuronnettomuutta ole tähän menneessä sattunut. Maailma muuttuu ja ikävä kyllä turvattomampaan suuntaan, sekä terrori että tuhotyön vaara on lisääntynyt. Pelkästään puunkuljetusvaunun tulipalo voi aiheuttaa suuronnettomuuden Turun sydämessä.

Nyt kun puhutaan, mitä kaikkea ratapihalla saa säilyttää. Me tiedämme jo, että takapihamme on kemikaalivarasto. Me emme voi tietää, mitä kuljetustarpeita tulevaisuus tuo tullessaan. Me voimme varautua vain pahimpaan.

Siksi vaarallisten aineiden järjestelypiha ei sovi Turkuun.

Jyrki Åland

(ps)

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Karamelli
Juuri näin
Kiitos tästä kirjoituksesta.
Toivottavasti järkeä löytyisi asiasta päättäviltä.

Ehdotin itse jo vuosia sitten, että säilytyspaikka voisi olla esim. lentokentän suunnalla, missä on vähemmän asutusta, mutta painaako raha enemmän kuin rsim. mahdolliset ihmishengen menetykset?

Kuka vastaa ja millä tavoin, jos vakava onnettomuus sattui asutuksen keskellä?

Eiköhän ne myrkyt sitä paitsi kulkeudu ihan keskustaankin tuulen mukana. Muistammehan vielä esim. rengasliikkeet tulipalon, joka pääsi ihan suorana lähetyksenä valtakunnan uutisiin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kommentti
Vast: Juuri näin
Takavuosien Saramäen seisakkeen ja Moision välillä on laaja kesantopelto, jolle voisi perustaa rautateiden varastoalueen.

Kaavoittaja on pihalla, kun antaa rakennuslupia alueelle, jolla tiedettävästi on erilaisia aineita kuljetuksessa. Mutta hyväveli sai bisnestä, joten...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.