Lukijoilta

Mikä kumma siinä on, että muutamia lumisia päiviä ei voi pyhittää hiihtäjien käyttöön laduilla?

Keskiviikkona aurinko ja ihana aamu. Vihdoinkin on voinut latukone ajaa Mälikkälään asti eli pääsen ladulle kotiovelta. Siispä ladulle, koska tätä kestää vain muutaman päivän, valitettavasti.

Ladut ovat liukkaat ja hyvät. Luistelubaana on erityisen hyvä. Mutta eipä aikaakaan, kun baanalla kiitää kaksi iäkkäämpää rouvaa kävelysauvoilla kävellen, ja lisää tulee tasaisin väliajoin.

Mikä kumma siinä on, että näitä muutamia päiviä ei voida pyhittää hiihtäjien käyttöön, ja aivan turha sanoa, että pitää olla yhdenvertaisuutta. Ei tarvitse. Maailma ei ole aina yhdenvertainen. On velvollisuuksia ja oikeuksia, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittua ja jopa toivottavaa.

On velvollisuuksia ja oikeuksia, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittua ja jopa toivottavaa.

Eija Lehtonen

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (5)

Vanhimmat ensin
Hima-Hönö
Hoidettu tai Hoitamaton
"Ladut ovat liukkaat ja hyvät. Luistelubaana on erityisen hyvä. Mutta eipä aikaakaan, kun baanalla kiitää kaksi iäkkäämpää rouvaa kävelysauvoilla kävellen, ja lisää tulee tasaisin väliajoin."

Onhan joku jo sauvakävelyn suosion kasvaessa kutsunut toimintaa "dementiahiihdoksi".
Vaihtoehtona on että ladut hoidetaan paremmin kuin jalkakäytävät.
On siis turvallisempaa liikkua hyvin hoidetulla alueella.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
E.Junkkarinen
Putkeen hiihtämään
Onneksi hiihtäjille on Paimiossa putki jonne voi mennä lykkimään, ei ole muita häiritsemässä omaa suoritusta, siellä on näille ihmehiihtäjille tilaa. Voisi jopa sopia kellonajat, milloin olisi sopivaa huudella ja sättiä toisia liian hitaasta vauhdista ja muusta mikä ei sovi itselle.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
TeePi
Valitettavaa käytöstä
Laduilla kävelijät katsovat veronmaksajina olevansa oikeutettuja tuhoamaan verovaroin tehtyjä hienoja latu-uria. Ja kun hiihtäjä heitä huomauttavat vaarallisesta ja luvattomasta kävelypaikasta, vastaus kävelijältä on usein hyvin agressiivinen ja hyökkäävä. Ja toki hiihtäjä katsotaan kuitenkin tilanteessa laturaivoajaksi. Miten kehtaavatkin omia ladut hiihtämiseen jopa useamman viikon vuodesta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Tasaarvo
Vast: Valitettavaa käytöstä
Lausteen hiihtorata jäädytettiin niin tehokkaasti marraskuussa että koko talven se on ollut kävellen oikea luistinrata jossa nastakenkäkään ei pidä. Kiitos siitä. Se vasta on turhaa tämänkin veronmaksajan rahoilla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jurmalainen
Minulla on oikeus-ajattelu
Vastaus piilee tuossa otsikossa ihan näkyvillä. Meillä on sellainen tapa ajatella, ettei minun toimistani kenellekään voi olla haittaa ja jos onkin, on se sitä samaa kitinää, kun toisia on päästävä komentamaan. Ladulla aurinkoisena kevättalven päivänä kävelevä ihminen kokee sen oikeudekseen veronmaksajana, joka hiellä tienatuilla tai pienestä eläkkeestä ryövätyillä rahoilla tuokin latu on tehty. Kuulun itse jälkimaiseen ryhmään, mutta en menisi laduille, koska niistä nauttimiseen suksin ei Turun seudulla ole kovin paljon mahdollisuuksia. Itsekin joskus hiihtämisestä nauttineena ymmärrän hiihtäjien murheen. Lisäksi on olemassa törmäysvaara, joka tietenkin on kovaa vauhtia hiihtävien aiheuttama, koska lintujen laulua ja aurinkoa katsellessa ei ympäristön havainnointi ole mahdollista. Ja kun Moppe työntää pökälettä latu-uralle on tietenkin epäinhimillistä häätää hänet kesken toimituksen muualle ja se kikkarakin siitä jäätyy pakkasella muutamassa tunnissa niin, ettei se ketään paljoa haittaa. Mutta suksen pohjassa voi vaikuttaa luistoon ja siten hiukan pilaa ehkä hiihtämisen ilon, joka, kuten sanottua on Turun seudulla harvinaisen tapaista huvia. Tämänkin voi välttää Mopen hellävaraisella ohjauksella latu-uran sivuun ja silloin voidaan puolin ja toisin ystävällisesti hymyillen vaikka tervehtiä. Mitä minä yritän sanoa? No että annetaan hiihdosta nauttivien käyttää niitä latuja. Heillä kun on riittävästi riesaa jo hitaista hiihtäjistä ja kuljetaan me nelivedolla ja muilla arkisemmilla tavoilla etenijät meille tarkoitetuilla väylillä. Mitä?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.