Lukijoilta

Kehitysyhteistyötä tehdään maailman vaikeimmissa paikoissa – siksi myös väärinkäytöksiä paljastuu

Kehitysyhteistyötä tehdään usein erittäin haastavissa olosuhteissa – ja juuri olosuhteiden vuoksi ulkopuolista tukea tarvitaan. Työskentelemme maailman korruptoituneimmissa ympäristöissä, joissa arkipäivää ovat monet muutkin vakavat yhteiskunnalliset ongelmat kuten tyttöihin kohdistuva seksuaalinen väkivalta. Kirkon Ulkomaanavun kohdemaista Ugandassa 44,6 prosenttia teinitytöistä kertoo kokeneensa fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa.

Kehitysyhteistyö ei ole täysin immuunia haastavien toimintaympäristöjensä epäkohdille. Niitä torjuakseen järjestöt ovat kehittäneet koulutuksen, hyvän hallinnon ja sisäisen valvonnan järjestelmiä.

Kuten ulkoministeriön osastopäällikkö Titta Maja-Luoto toteaa Talouselämä-lehden kirjoituksessaan, valtiontalouden tarkastusvirasto on katsonut kehitysyhteistyön raportoinnin ja arvioinnin pärjäävän hyvin vertailuissa muiden ministeriöiden hankerajojen hallinnointiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Korruptio ja muut yhteiskunnalliset ongelmat eivät kosketa vain kehitysyhteistyön parissa toimivia. Niihin törmäävät myös yritykset, jotka haluavat investoida ja toimia kehittyvissä maissa. Kehitysyhteistyön ammattilaisilla onkin paljon annettavaa kaikille, joiden työssä tarvitaan kehittyvien maiden ymmärrystä. Tämä on erityisen tärkeää, kun globaalin etelän painoarvo koko ajan kasvaa.

Kehitysyhteistyö ei ole täysin immuunia haastavien toimintaympäristöjensä epäkohdille.

Kehitysyhteistyö on kiinteä ja oleellinen osa Suomen ulkopolitiikkaa ja keskeinen ulkopolitiikan väline. Monissa Suomen kumppanimaissa se on ehkä näkyvin ja konkreettisin osa Suomen läsnäoloa. Meidät tunnetaan ja toimintaamme arvostetaan.

Viime vuosina Suomi on panostanut kehitysyhteistyössä rauhanrakentamiseen ja koulutukseen. Näissä teemoissa osaamisemme on tunnustettu maailmanlaajuisesti, ja tätä osaamista Suomen toivotaan jakavan muille. Hiljattain julkaistu kehitysyhteistyön tulosraportti vahvistaa Suomen kehitysyhteistyön vahvat myönteiset vaikutukset.

Kulkutaudit, luonnonmullistukset, sota ja nälkä ovat tuoneet kärsimystä ja epätoivoa liian monen ihmisen elämään. Aikamme vitsaukset osuvat pahimmin köyhimpiin ja heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin, mutta ne eivät säästä rikasta pohjoistakaan.

Tosiasia on, että keskinäisriippuvaisessa maailmassa kriisien vaikutukset ulottuvat meihin ennemmin tai myöhemmin. Kehitysyhteistyöllä kyetään tukemaan demokratiakehitystä, nostamaan koulutustasoa, luomaan työpaikkoja ja tarjoamaan toivon näköaloja. Siksi siihen on panostettava.

Tomi Järvinen

toiminnanjohtaja

Kirkon Ulkomaanapu

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Ari Hyvönen
Hm
Kehitysyhteistyö pitäisi muuttaa nimenomaan lähetystyöksi koska raha uppoaa korruption ylläpitämiseen mutta vain lähetystyö kristinuskon viemiseksi ja saamiseksi vallitsevaksi tuottaa tulosta muuttamalla ihmisten ajatusmaailman ja sen myötä käyttäytymisen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
skelet
Vast: Hm
Eiköhän kuitenkin unohdeta uskonto tässä asiassa. Uskonnot ovat aivan tarpeeksi sekoittaneet asioita maapallolla
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ilkka Reinne
Toimintakulttuuri
Mutta ihmetyttää toimintakulttuuri missä järjestöt pyrkivät lähes häikäilemättömästi salaamaan tapahtuneet väärinkäytökset, jolloin vain ulkopuolisten tahojen toimesta tapahtuva julkituominen on ainoa tapa yrittää parantaa tilannetta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.