Lukijoilta

Interin ja TPS:n ykkösjoukkueiden yhdistäminen olisi tie menestykseen

Miesten veikkausliigatulokset viime vuosilta osoittavat, että Turussa ei osata pelata voittavaa jalkapalloa. Miksi ei?

Interillä ja TPS:llä ei ole riittävästi rahaa takanaan kunnollisen joukkueen muodostamiseen. Katsomot ovat liian tyhjiä.

Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa on ollut ja tulee kasvamaan lahjakkaita pelaajia, jotka viedään liian nopeasti pois muihin seuroihin Suomessa ja ulkomaillekin. Joskus se on pelaajan oman kehityksen kannalta onneksikin, mutta ei Turun jalkapallolle.

Me tarvitsemme Turkuun puitteet, joissa seudun lahjakkuudet pidetään täällä vähän kauemmin. Ja myös olosuhde, että muun Suomen lupaavat pelaajat haluavat tänne kehittyäkseen nopeammin. Valmennuksenkin on oltava korkeatasoista.

Noin 5–6 vuotta sitten tarjosin tällä samalla palstalla varmaan menestykseen ratkaisua: Interin ja TPS:n organisaatiot säilyvät muuten nykyisellään, mutta ykkösjoukkueet yhdistetään. Ja kaikki se raha, joka on saatavilla tämän Turun yhden ainoan veikkausliigajoukkueen taakse, laitetaan tehokäyttöön. Tiesin taustalla olevien – jopa henkilöityneiden – riitojen historian ja siten ehdotuksen mahdottomuuden.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Olisiko aika nyt kypsä saada Turkuun menestyvä, yksi ainoa veikkausliigajoukkue? TPS:n ei enää tarvitsi taistella liigaan pääsystä, vaan Turulla olisi paikat sekä veikkausliigassa että ykkösessä (farmi liigajoukkueelle). Nimeen en ota kantaa.

Olisiko aika nyt kypsä saada Turkuun menestyvä, yksi ainoa veikkausliigajoukkue?

Yhdelle veikkausliigajoukkueelle olisi saatavilla korkeampi tuki yrityksiltä. Menestyvämpi joukkue pystyisi palkkaamaan riittävän laajan miehistön, jolloin avainpelaajien loukkaantumiset eivät olisi kohtalokkaita pelikaudella. Kuin lumipalloefektinä HJK:n ja KuPS:n kanssa Turun joukkue olisi myös lähes pysyvä europelisakki ja usein Suomen mestari. Yleisömäärät 2–3-kertaistuisivat. Ja yrityksiä ei tarvitsisi maanitella mukaan tukemaan vaan ne kyselisivät itse, miten pääsevät osallisiksi menestyksestä.

Hauskojahan ne Turun derbyt olivat TPS:n ja Interin välillä, mutta niiden varassa ei Turun jalkapallo nouse. Olen itse valmis ostamaan viiden vuoden kausikortin heti ja haastamaan kansanliikkeen tekemään samoin, kun rakenteet muutetaan.

Ehdottamallani tavalla Interin taustalla olevan päärahoittaja Håkansin tuenantotarve pienenisi nykyisestään ja rahan liiketaloudellinen markkina-arvo paranisi. Kupittaan yleisömäärät nousisivat 4000–7000 välille ja tunnelma kattoon.

Toivoisin, että Turun Sanomat penkoisi osaltaan, mikä seurojen väleissä on ollut ’kivi kengässä’ ennen ja millainen se on tällä hetkellä. Onko perinteiden vaaliminen tärkeämpää kuin menestys, vaikka kyseessä on kilpaurheilu? Halutaanko Turkuun menestyvää jalkapalloa?

Jaakko Olenius

Naantali

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (6)

Vanhimmat ensin
Timo Taipale
FC Turku
Loistava idea. Vaikka Inter on jonkin verran saanut menestystä ei sen resurssit tule tulevaisuudessa riittämään esim HJK:n haastamiseen.
2022 loppukauden yleisömäärä hieman yli 1000 katsojaa on surkeaa. Nyt kun UEFA jakaa enemmän rahaa myös pienille seuroille euro paikoista niin yhdistämällä Turussa voimat noihin ko. rahoihin voisi olla mahdollista päästä käsiksi?
Timo
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Best
Vast: FC Turku
Ei kukaan Hjk:ta haasta, kuin silloin tällöin. Joukkueeseen pitäisi kipata vielä enemmän rahaa, koska tulopuoli on pientä. Ilman tuottoja toki. Katsojia ei ole. Eurokentille voi päästä yhdistymättäkin. Valmennus kuntoon. Fiksut pelaaja hankinnat. Veikkausliigan taso on heikko, joten ihmeitä ei tarvita. Ammattitaitoisempaa toimintaa ja rahoittaja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Keijo Perälä
Pallo-Inter?
Tampereella yritettiin Tampere Unitedia. Se menestyi aluksi hyvin, mutta kompastui johonkin, en tiedä mihin. Uusi nousu saatiln perinteisen seuran kautta. Mutta heillä ei ole mitään interiä, joka on vienyt elintilan TPSltä. Treella resurssit on keskitetty jääkiekkoon ja toisaalta hajautettu moniin lajeihin. Heillä on myös enemmän jaettavaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Rautalanka
Vast: Pallo-Inter?
TamU kompastui juurien ja perinteiden puuttumiseen.

TamU kiinnosti vain siksi, että se voitti kolme mestaruutta ja yhteensä kuusi mitalia vuosina 2001-2007. Menestys houkutteli yleisöä paikalle, mutta seurauskollisuus puuttui. Sen jälkeen joukkue jäi kahdesti peräkkäin seitsemänneksi. Siinä vaiheessa olisi tarvittu niitä juuria ja perinteitä,, jotka sitovat fanit joukkueeseen silloinkin kun mestaruuksia ei tule.

TamU:lla ei ollut sitoutuneita kannattajia ja siitä alkoi alamäki. Kun seurajohto sen jälkeen yritti paikata seuran vaikeaa taloustilannetta hankkimalla seuralle rahoitusta Singaporesta, poliisi alkoi kiinnostua rahojen alkuperästä ja homma oli paketissa.

Esimerkiksi Tepsin vahvuus on siinä, että seura kiinnostaa sarjatasosta riippumatta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sinimusta
Inter on vastaus
Viitenä viime vuotena kaksi liigahopeaa, Cupin voitto sekä kaksi finaalipaikkaa kuulostaa omaan korvaan aika menestyksekkäältä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
credo
Vast: Inter on vastaus
Kyllä, mutta ns.vierastyövoimalla, omat kasvatit sivuroolissa.
Yhdistämisellä voisi olla tähänkin oma tärkeä osansa.Mutta täytyy sanoa: älä unta näe. Toinen seuran jalkapallokulttiuri on 100 vuoden takaa.Omaperäistä , menestyksellistä, (paitsi viime vuosikymmeninä.) ja omahyväistä. Samat starat istuneet kahvipöydässä vailla uudistusmieltä.Vain sormia pyöriteltymToinen rakennettu toisen seuran, Tuton, jalkapallon raunioille, rahalla ja sisään päin käpertyen.Yhden suvun voimalla..Också på svenska..
Se joka nämä realiteet huomioon ottaen, rakentaa yhdistymisen edustustasolle, , on presidentin maljassa kiinni.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.