Lukijoilta

Opiskelijat tarvitsevat lisäresursseja, eivät palvelujen alasajoa

Siiri Turunen kirjoittaa (TS mielipiteet 30.1.), että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n palvelut tulisi lakkauttaa. Turun yliopiston opiskelijana ja ylioppilaskunnan jäsenenä en voisi olla enempää pettynyt. Kirjoitus osoittaa, kuinka heikkoa tuntemus YTHS:n palvelutarjonnasta on.

YTHS:n tarkoituksena on paitsi tarjota moniammatillista hoitoa sitä tarvitseville korkeakouluopiskelijoille myös tehdä ennaltaehkäisevää työtä opiskelu- ja työhyvinvoinnin takaamiseksi korkeakouluissa. Työtä tehdään tuottamalla tutkimusta korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista sekä tekemällä säännöllisiä tarkastuksia opiskeluja työympäristöön kolmen vuoden välein.

Työtä tehdään siis samalla myös niille, jotka ovat työterveyspalveluiden piirissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

On taattava, että kaikki opiskelijat saavat ennaltaehkäisevää hoitoa ”yhden luukun taktiikalla” juuri siellä, missä opiskelijoiden tarpeet tunnistetaan, YTHS:llä.

Opiskelijoiden hyvinvointion laskenut viime vuosikymmenen aikana huomattavasti. Joka kolmas korkeakouluopiskelija on psyykkisesti kuormittunut (KOTT 2021).

Viime vuonna YTHS sai lisärahoitusta mielenterveyspalveluihin, mutta vuodelle 2023 rahoitusta nostettiin alle 10 eurolla opiskelijaa kohti.

Tulevaisuudessa budjettia tulee kasvattaa valtion osuudella huomattavasti ilman, että opiskelijan osuus maksusta nousee samassa suhteessa.

On taattava, että kaikki opiskelijat saavat ennaltaehkäisevää hoitoa ”yhden luukun taktiikalla” juuri siellä, missä opiskelijoiden tarpeet tunnistetaan, YTHS:llä.

Erica Alaluusua

Turun yliopiston opiskelija

Vasemmisto-opiskelijoiden vt. puheenjohtaja

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.