Lukijoilta

Hämähäkkitontille polkupyöräparkki piknik-alueella ja Mauno Koiviston muistomerkki?

Turun Sanomissa on nostettu lähiaikoina erilaisia ongelmia esille, kuten Hämähäkkitontin käyttötarkoitus, se ettei ainoalle turkulaissyntyiselle presidentillemme löydy muistomerkkiä ja että Turulla on ongelmia tarjota polkupyörällä liikkuvalle tarpeeksi parkkitilaa.

Olisiko mahdollista sijoittaa Hämähäkkitontille polkupyörille valvontakameroilla varustettua, organisoitua säilytystilaa, jossa pyörät ovat paremmassa turvassa kuin kaduilla? Tämän parikerroksisen pyöräparkin päälle rakennettaisiin tasanne, jonne pääsisi portaita pitkin Itäiseltä Rantakadulta. Samaiselle tasanteelle olisi esteetön kulku Samppalinnanpuistosta päästen näin Aurajoen äärelle maisemista nauttimaan.

Tasanne tarjoaa hyvät näköalat ja kuvausmahdollisuudet moneen eri suuntaan. Onhan sen näköpiirissä eri väreillä ja teemoilla loistava Teatterisilta, jokilaivat, kaupungintalo ja joen yläjuoksulla siintävä Tuomiokirkko.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Voisiko tämän kaiken yhteyteen toteuttaa muistomerkin edesmenneen ja jo viisi vuotta paikkaansa hakeneen Mauno Koiviston kunniaksi? Käsi koholla, lempeä hymy kasvoillaan ohikulkevia tervehtivä patsas olisi kerrassaan oivallinen paikka ottaa myös muistokuvia Turusta.

Koska tiedämme maa-aineksen olevan Hämähäkkitontilla haastavaa, olisi rakennelmassa huomioitava sen keveys ja kokonaisuuden sulautuminen taustalla olevaan kalliorakenteeseen.

Asentamalla rakennelmaan valoja saadaan Itäisen Rantakadun pimeimmästä kohdasta valoisampi Fuugan ja kaupunginteatterin jatkoksi. Ehkäpä lisäksi voisi osoittaa elävää kuvaa kallioon heijastamalla, laittaa luolaan jonkun loisteliaan yksityiskohdan tai yhdistää valotaidetta Teatterisillan kanssa?

Lisäksi sijainti mahdollistaa muutakin käyttöä kyseisen rakennelman tasanteelle näköalapaikkoineen. Voisiko sen varustaa piknik-pöydillä, joiden äärellä voi syödä samalla, kun seuraa jokielämää? Olisiko mahdollista sieltä käsin pitää konserttia Aurajoella liikkuville hiljaisuusajat huomioiden?

Vaikka pyöräsäilytyksen yhteyteen liitettäisiin myös vuokrattujen sähköpotkulautojen parkkialue, sekään tuskin söisi kaikkea tilaa tontilta. Siihen vierelle voisi saada virallisen skeittipaikan nuorille, jolloin Kauppatori pysyisi helpommin sille tarkoitetulla käytöllä.

Olisiko parempaa tapaa saada Hämähäkkitontin kohtalo ratkaistua, kuin vaihtaa nimi kunnioittamaan Koivistoa ja vieläpä paraatipaikalla, mikä hänelle kuuluu?

Antaisimme samalla signaalia liikunnallisemmasta Turusta ja tarjoaisimme lisää koettavaa niin kuntalaisille kuin Turussa vierailevillekin.

Kertokaahan lukijat, pistetäänkö asian puolesta pyörän vaihdetta isompaan silmään vai lähtikö ideani liiakseen keulimaan?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Veli-Matti Sandberg

(kok)

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.