Liiallinen digitalisaatio pudottaa monet palvelujen ja etujen ulkopuolelle
Kiitokset Alice Girs ja Sari Anttila yleisönosastokirjoituksestanne koskien Suomen digitalisaatiota ja opetusta. Totta puhutte.
Lisäksi digitalisaatioon liittyy tasa-arvonäkökulma. Nyt jo on osa väestöstämme tipahtanut liiallisen digitalisaation johdosta ulkopuoliseksi ja palveluja saamattomaksi.
Jotta pääset Omakantaan lukemaan terveystietojasi, hoitamaan kätevästi pankkiasioitasi ynnä muita, tarvitset älykännykän, tietokoneen tai tabletin. Monilla varsinkaan vanhuksilla ei näitä ole. Ja kaikilla ei ole lähellään nuorempaa sukupolvea, joka näitä asioita vanhuksen puolesta hoitelisi. Lisäksi muun muassa pankit eivät hyväksy sitä, että joku muu kuin vanhus itse käyttäisi heidän verkkopalvelujaan.
Jopa niin triviaali asia kuin S-ryhmän mobiilietujen käyttö edellyttää, että sinulla on älykännykkä. Esimerkkejä löytyy siis paljon siitä, miten pitkälle viety digitalisaatio pudottaa osan väestöstä palvelujen ja jopa etujen ulkopuolelle.
Varsinkaan viranomaistoimintoja ei saisi digitalisoida niin pitkälle, että niitä eivät kaikki pysty käyttämään.
Varsinkaan viranomaistoimintoja ei saisi digitalisoida niin pitkälle, että niitä eivät kaikki pysty käyttämään. Mutta muun muassa useat pankit ja vakuutuslaitoksethan ovat jo nyt vieneet palvelunsa joko kokonaan tai ainakin suurelta osin verkkoon, eli eivät halua lainkaan fyysisesti nähdä asiakkaitaan.
Huolestunut kansalainen