Lukijoilta

Vepsän saarta hoidetaan

Viitaten juttuun Vepsän ulkoilualueesta (TS 28.6.) muutama korjaus: Vepsässä ei ole leirintäaluetta, ainoastaan telttailuun varattu pieni alue. Leirintäalueille on Suomessa ulkoilulaissa määritellyt vähimmäisvaatimukset ja leirintäalueluokitus, jonka myöntää Leirintäalueiden luokitusryhmä. Vepsässä vaatimattomammat puitteet tarjoava telttailualue täydentää pääosin mökeissä tapahtuvaa majoitusta.

Heti juhannuksen jälkeen 24. kesäkuuta Vepsän telttailualueelta otettu kuva ei tee oikeutta saarenhoidolle; jo keskiviikkona kuvaa otettaessa 17 hehtaarin saaren uimaranta, nurmialueet, pelikentät, saunapolut, keskeisin grillikatos ja mökkien ympäristöt olivat siivottuja ja siistejä, eli siivous oli kohdistettu ensin sinne, missä saarelle saapuvat ihmisetkin viettävät aikaansa. Viikonloppuna saari oli jo paraatikunnossa.

Ulkoilualueena Vepsä on ainutlaatuinen helmi, jollaista monellakaan kaupungilla ei ole asukkailleen ja matkailijoille tarjota. Vepsässäkin kannattanee kulkea luonnon kauneudesta ja kesästä nauttien eikä epäkohtia etsimällä etsien. Nopeimmin havaitut epäkohdat korjautuvat ilmoittamalla välittömästi saaren henkilökunnalle. Majoitusvarauksia hoitava Turku Touring, Vepsän hoidosta ja ylläpidosta vastaava Kiinteistöliikelaitos ja saarta hoitava yritys pyrkivät kiinteässä yhteistyössä kehittämään saarta edelleen. Aurinkoisin terveisin.

hallintopäällikkö

Turku Touring