Onko Turku oikeasti kaikkien asukkaiden kaupunki?
Nimimerkki Maulikki kirjoitti täyttä asiaa (TS 17.8.) metelistä.
Turun kaupunkistrategian yhtenä arvona on asukaslähtöisyys. Tavoitteena on luoda hyvää arkea, viihtyisiä, saavutettavia ja turvallisia asuinalueita.
Keskelle asutusta lätkäistyt, aamuyöhön asti kestävät musisoinnit lyövät tätä periaatetta kasvoihin! Jos viimeinen setti alkaa klo 0.50 niin kuin DBTL:ssä, tietää, että meteliä riittää kyllä pitkälle aamuyöhön.
Turku on ollut hyvin kovakorvainen asukkaiden huolen suhteen. Turun ympäristönsuojelu ei ymmärrä, minkälaista haittaa matalataajuisista äänistä on.
Kaupungin antamissa ohjeissa volyymiä vähennetään tietyillä kellonajoilla, mutta jos nukkua tahtoo – niin kuin useimmat asukkaat Turussa – niin kyllä se musiikki kesäyössä kuuluu suljettujen ikkunoiden ja korvatulppien läpi kaikesta huolimatta ja pitkälle. Sitä on ihan turha kiistää.
Karjurockin ja Ruisrockin järjestäjät ovat ymmärtäneet, miten järjestetään iso musiikkitapahtuma ilman, että siitä aiheutuu kohtuutonta haittaa ympäristölle: keskelle peltoa kaukana asutuksesta. Knotfest oli samoilla linjoilla, paitsi että musiikki edelleen soi yötä myöten liian kovalla volyymillä ja erityisesti liian voimakkailla matalataajuuksilla, jotka kantavat kauas.
Aurafest ja DBTL eivät ole tätä ymmärtäneet, eivätkä Turun lupaviranomaiset. Ei ole ihmeellistä, että näiden alueiden asukkaat lähtevät tapahtuman ajaksi mökeilleen ja ketkä mihinkin.
Onko oikein, että asukkaiden pitää viikonlopuksi lähteä muualle vain siksi, että nuoriso saa bilettää? Entä jos ei ole mitään paikkaa minne mennä? Valvottu viikonloppu ei ole viihtyisää asumista!
Eikö tämä kaupunki kuitenkin ole kaikkien asukkaiden, eikä vain bilettävien asukkaiden? Miksi kaupunkistrategia ei oikeasti toimi?
Seuraavat festarit jonnekin pellolle kauas asutuksesta, niin rauha palaa kaupunkiin!
Kaikkien asukkaiden kaupunki