Miksi Turun kaupunki kohtelee huonosti työntekijöitään?
Hoitoalalla on suurempi pula hoitajista kuin koskaan, sekä laitoksissa että kotihoidossa.
Turun kaupungin kotihoito on kriisissä. Hoitajat venyvät, kun asiakaspaikoille ei ole maksimimäärää. Hoitajia ei saada lisää. Alueita on ilman hoitajia, sairaanhoitajia ja jopa ilman esimiehiä. Kuka vaan, ketä näihin saappaisiin tulee, otetaan sisään.
Mikä tähän on syynä? Huono palkka, mutta myös se, miten Turun kaupunki kohtelee työnantajana työntekijöitään.
Työsuhde-etuja ei käytännössä ole. Saat vain tyky-rannekkeen, joka käy uimahalleihin ja teattereihin. Siinä se. Koska näihinkin kerkeää, kun hoitajat painavat tuplapäivää päivästä toiseen?
Vuoden lopussa saat touhutonnin, kun olet pysynyt palkkalistoilla riittävän kauan. Mutta kun jaat tämän kaikkia kuukausia kohden, niin eihän tämäkään tee kuin reilun satasen kuukautta kohden, kun maksaa verot ynnä muut kulut ensin touhutonnista.
Kesäkuussa tullut palkankorotuskin, olihan se tuntipalkassa 30 sentin korotus, maksettiin vasta elokuussa!
Sen sijaan, että kaupunki nostaisi hoitajien palkkoja kuten muualla Suomessakin on tehty, Turun kaupunki maksaa rekrytointifirmalle suuret summat siitä, että he saavat sairaanhoitajia kotihoitoon.
Sen sijaan, että kaupunki nostaisi hoitajien palkkoja kuten muualla Suomessakin on tehty, Turun kaupunki maksaa rekrytointifirmalle suuret summat siitä, että he saavat sairaanhoitajia kotihoitoon.
Kotihoidon alueella on pääsääntöisesti kolme sairaanhoitajaa. Alueelta kun puuttuu sairaanhoitaja, niin rekrytointifirman kautta tulee sairaanhoitaja sijaiseksi. Tällä sijaisella on reilusti yli 10 euroa parempi tuntipalkka sekä huomattavasti kattavammat työsuhde-edut.
Ja mitä tekee tämä kaupungin oma sairaanhoitaja, jonka työtaakkaa kaupunki muutenkin lisää koko ajan? Perehdyttää tämän tulevan samaa työtä tekevän parempipalkkaisen sairaanhoitajan työhönsä oman työnsä lisäksi.
Mikäli kaupungin sairaanhoitajana erehdyt hakemaan tätä rekrytointifirman kautta olevaa paikkaa, niin tuleekin kielto, ettei saa palkata. Liekö syy siinä, että olit jo tekemässä samaa työtä huonommalla palkalla?
Tähänkö Turun kaupungilla on varaa? Kohdella omia työntekijöitään näin?
Eikö olisi kannattavampaa laittaa nämäkin rekrytointifirman summat omien työntekijöiden palkankorotukseen ja työhyvinvoinnin parantamiseen? Näin voisi saada uusiakin työntekijöitä tulemaan töihin.
Nimetön, tuleva entinen kaupungin sairaanhoitaja?