Lukijoilta

Mihin hävisi ruoan tuoksu ja arvostus?

Muistatko aikaa, kun äiti teki kotona ruokaa ja siellä tuoksui ruoka? Silloin usein myös tiesi, mitä ruokaa äiti teki. Muistatko aikaa, kun äiti leipoi pullaa ja kotona leijui lämmin pullan tuoksu?

Muistatko aikaa, kun menit päiväkotiin ja sielläkin tuoksui ruoka? Muistatko, kuinka päiväkodissa tunsit keittiössä työskentelevän keittäjän ja kävit hakemassa tuoksuvan ja lämpimän ruoan keittiöstä päiväkodin työntekijän kanssa?

Muistatko, kun saatoit joskus päiväkodissa itsekin leipoa pullaa? Päiväkodin keittäjä leipoi usein myös tähteeksi jääneestä puurosta sämpylöitä.

Tänä päivänä päiväkoteihin ja kouluihin tuodaan ruoka jostain suurkeittiöstä, vanhuksetkaan eivät enää pääse nauttimaan ruoan eivätkä vastaleivotun pullan tuoksusta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tuoksut kuitenkin tuovat muistoja ja luovat hyvää mieltä sekä siivittävät päivän kulkua. Ruoan tuoksulla on suuri merkitys hyvinvoinnillemme, sitä emme vaan ole tulleet ajatelleeksi.

Tänä päivänä päiväkoteihin ja kouluihin tuodaan ruoka jostain suurkeittiöstä, vanhuksetkaan eivät enää pääse nauttimaan ruoan eivätkä vastaleivotun pullan tuoksusta.

Vanhemmat saattavat nykyään hankkia ruoan valmiina kotiin tai he ostavat puolivalmiita eineksiä. Olemme ulkoistaneet ruoan valmistamisen muille.

Mitä tästä seuraa? Meiltä häviää tuoksujen mukana mieliimme tulvivat muistot. Lisäksi suurkeittiöissä valmistettavista ruoista saatetaan lähettää liian suuria annoksia ruokaa eri yksiköihin, eikä kukaan tunnu näinä keikkalaisena työtä tekevien aikoina ottavan vastuuta ruoan tuhlaamisesta.

Näin ruoantuotannon kriiseistä puhuttaessa on monen asian maassamme muututtava. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Ruoan pois heittäminen tällaisena aikana on todella suuri häväistys myös maataloustuottajia kohtaan.

Birgitta Wulf

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Vastaa
CaCola
Tuoksuissa houkutin
ylipainoisuuteen. Vastustamaton tuoksu on vanha markkinointikeino ostaa tarpeetonta ylipainoruokaa. Katsokaa Turun katuja lyllertäviä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Tuoksuissa houkutin
Luin mielenkiintoisen tutkimuksen, että hyvä ruoan tuoksu yllyttää jostain syystä ihmistä ylipäätään ostamaan enemmän kaikkea. Joten kauppojen tosiaan kannattanee satsata paistopisteisiin, tuoreisiin grillibroilereihin ja viereiseen lounaskeittiöön.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Hima-Hönö
Asian vierestä
"Ruoan pois heittäminen tällaisena aikana on todella suuri häväistys myös maataloustuottajia kohtaan."

En kyllä käsitä miten maataloustuottajia muka häväistään.
Jos kaadan kylmän kahvin viemäriin niin häpäisenkö silloin Kenialaisen kahvinviljelijän?

JA EI! Pohdintani asiasta on yleisellä tasolla esitetty. Sanoisinko avoin kysymys.
Juttu oli hyvin kirjoitettu ja toi muistoja mieleen. Myös tillilihan ja kaalipadan.

Itse suosin laputettuja tuotteita. Toki rahansäästön vuoksi mutta myös ruokahävikin takia.
Lisäksi myös aivan maistamismielessä. Normaalihintaisena voi olla kallis kokeilu.
Onneksi itselläni ei ole allergioita joten myös ne henkilöt pitää ottaa huomioon joilla on.

Kevennys: En ole ylipainoinen. Olen vain liian lyhyt. Nähkääs ne taulukot ja tulkinnat.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.