Liittoutuminen luo turvaa
Kun luin Johannes Yrttiahon mielipidekirjoituksen toukokuisen perjantain Turun Sanomista (TS 13.5.) oli aamukahvi mennä väärään kurkkuun. Perjantai ja 13. päivä...
Keskeinen kysymys on, pitääkö Yrttiaho erityisesti valtiojohtoa, sekä suurinta osaa kansanedustuslaitoksesta, turvallisuuspolitiikan asiantuntijoista ja jopa Suomen kansasta tyhminä? Tai siis ainakin tyhmempinä mitä hän itse…
Yrttiaholta lienee muutama lähiajan tapahtuman jäänyt huomaamatta. Kuten vaikkapa se, että rauhaa rakastava, kansainvälisistä sopimuksista ja kansainvälispoliittisista hyvistä tavoista ”tiukasti” kiinni pitävä naapurimaamme hyökkäsi 24.2. suvereenin naapurimaansa kimppuun ja nimenomaan toi näin sodan keskelle Eurooppaa sen Yrttiahon mainitseman lähes 80 vuoden jälkeen.
Sotaa on perusteltu syillä, jotka koko sivistynyt maailma on todennut huuhaaksi. Koska kyseisessä maassa vallitsee ”täydellinen” mielipiteen ja lehdistön vapaus, sodan kutsumisesta sodaksi voi saada ”vain” 15 vuoden vankeusrangaistuksen.
Kyseisen valtion nykyinen päämies on puliveivannut itsensä maan johtoon 2030-luvulle asti, mikäli terveyttä ja elinpäiviä riittää. Tämän hyväntahtoisuuden varaan Yrttiaho siis haluaa laskea Suomen tulevaisuuden vuosiksi tai vuosikymmeneksi ja nukkua sen vuoksi yönsä hyvin.
Kun viimeinenkin 30:stä Nato-maasta on ratifioinut liittymisen, minä taas nukun yöni paremmin.
Ei ole sanottua, etteikö Suomesta löytyisi erään mielestä syytä, joka antaisi ”legitiimin” perustelun hyökätä Suomeen. On myös mainittu Leninin tekemästä ”virheestä”, joka erotti Suomen silloisesta emämaastaan. Virhe, jonka korjaaminen saattaisi tarvita ”sotilaallista erikoisoperaatiota”…
Nato-maahan ei toistaiseksi ole hyökätty. Turkin ja Kreikan kahina 1996 oli likellä. Ovat siis molemmat Nato-maita.
Kun viimeinenkin 30:stä Nato-maasta on ratifioinut liittymisen, minä taas nukun yöni paremmin.
Heikki Laitonen
kansalainen