Lukijoilta

Turkuhalli rasite veronmaksajille

Turkuhalli on ollut sen koko olemassaolon ajan Turulle todellinen rasite. Hallia ei olisi pitänyt rakentaa veronmaksajien rahoilla, toteaa kirjoittaja.
Turkuhalli on ollut sen koko olemassaolon ajan Turulle todellinen rasite. Hallia ei olisi pitänyt rakentaa veronmaksajien rahoilla, toteaa kirjoittaja.

Kun aikoinaan tehtiin päätös Turkuhallin rakentamisesta, kaupungin päättäjät ja veronmaksajat houkuteltiin hankkeen taakse markkinoimalla sitä monitoimihallina. Siellä oli tarkoitus järjestää muitakin tapahtumia kuin jääkiekko-otteluita.

Kyseessä oli tarkoituksellinen harhautus. Monet jo asiasta päätettäessä epäilivät sitä. Todellisuudessa halli rakennettiin yksinomaan TPS:n tarpeisiin. Halli on täysin riippuvainen siitä, että TPS pelaa siellä sarjapelinsä. Näin kaupunki tukee ammattilaisseuraa, joiden pelaajat saavat huippupalkkaa.

Nyt on vielä ilmennyt, että Turkuhallin ravintola- ja kioskitoimintakin on annettu HC TPS Turku Oy:n tytäryhtiölle Turkuhallin Palvelu Oy:lle (TS 26.4.). Tämä anoo nyt huomattavia vuokrahelpotuksia vuokraamilleen tiloille. Jos tähän suostutaan, annetaan TPS:lle lisäetuja.

Olen samaa mieltä kuin Kiinteistö Oy Monitoimihallin hallituksen jäsen Tapio Hurme, että Turkuhallin ravintolatoiminta tulee kilpailuttaa.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen ja talousjohtaja Ari Mäkinen ovat aikoinaan esittäneet useiden kaupungin toimintojen myymistä yksityisille kilpailuttamalla. Näyttää siltä, että heidän tavoitteensa ovat epäjohdonmukaisia ja tarkoitushakuisia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

En ole missään nähnyt tai kuullut, että he olisivat vaatineet Turkuhallin ravintolatoiminnan tai jopa koko hallin osakekannan myymistä kilpailuttamalla. Heille näyttää kelpaavan se, että kaupunki jatkaa TPS:n tukemista sijoittamalla halliin lisää rahaa korottamalla kiinteistöyhtiön yhtiövastiketta.

Turkuhalli on ollut sen koko olemassaolon ajan Turulle todellinen rasite. Hallia ei olisi pitänyt rakentaa veronmaksajien rahoilla.

Siitä ei koskaan tullut todellista monitoimihallia. Johtuukohan tämä siitä, ettei hallia ole osattu hoitaa niin kuin olisi pitänyt.