Lukijoilta

Turun kaupungin päätökset kurjistavat kotihoidon tilannetta entisestään

MARTTIINA SAIRANEN
Vanhusten kotihoidon vakituiset työntekijät tarvitsevat työnantajalta arvostusta sekä palkan, hyvän johtamisen että inhimillisten työolojen muodossa, sanoo kirjoittaja.
Vanhusten kotihoidon vakituiset työntekijät tarvitsevat työnantajalta arvostusta sekä palkan, hyvän johtamisen että inhimillisten työolojen muodossa, sanoo kirjoittaja.

Kirjoitan tämän kuntalaisena, hoitajana ja työsuojeluvaltuutettuna. Huolestuneena seuraan Turun kaupungin yrityksiä selviytyä työntekijäpulasta ja potilasturvallisuuden säilymisestä kotihoidossa. Tehtävät päätökset tulevat heikentämään entisestään kotihoidon kriittistä tilannetta.

Päätös lakkauttaa tilapäishoidon paikat 23.5.–4.9. väliseksi ajaksi on lyhytnäköinen. Tilapäishoitoa käyttävät asiakkaat ovat usein muistisairaita tai muuten paljon hoitoa tarvitsevia ja he hyötyvät tilapäishoidosta toimintakyvyn ylläpitämisen tukemiseksi. Heidän omaisensa saavat tarvitsemansa hengähdystauon huolehtiakseen omasta jaksamisestaan.

Jos omaisia ei ole, hoidon toteutus on pääsääntöisesti kotihoidon vastuulla. Tilapäishoidon väliaikainenkin lakkautus näyttäytyy siten kotihoidon työtaakan lisääntymisenä, erityisesti, kun vapautuvaa henkilökuntaa ei sijoiteta kotihoitoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistalla oli 28.4. kotihoidon kriteereiden kiristäminen. Kriteereitä on tärkeä tarkastella säännönmukaisesti, mutta on pidettävä mielessä kotihoidon perustavoite tukea asiakkaan toimintakykyä ja terveyttä, jotta kotona asuminen onnistuu mahdollisimman pitkään.

Tätä tavoitetta vastaan on heiltä jo aikaisemmin evätty mahdollisuus säännönmukaiseen ulkoiluun tai kuntouttavaksi tarkoitettuihin kaupassakäynteihin kotihoidon hoitajan tukemana. Tehty päätös on täysin ristiriidassa kotihoidon arvojen ja kirjattujen tavoitteiden kanssa. Esimerkiksi ulkoilu on yksi tärkein ihmisen toimintakykyä kokonaisvaltaisesti tukeva asia. Ulkoilu ja liikunta ylläpitävät ja parantavat lihaskuntoa ja ennaltaehkäisevät kaatumisia. Ulkoilu parantaa mielenterveyttä ja säilyttää ihmisen sosiaalisia kontakteja.

Kaupassa käynti hoitajan tukemana auttaa säilyttämään kognitiivisia taitoja ja antaa positiivisia kokemuksia ikäihmisille.

Meillä on kotihoidon asiakkaita ilman ulkoilua siitäkin huolimatta, että kolmas sektori on apuna. Kotihoidon hoitajat kokevat eettistä kuormitusta joutuessaan hoitamaan asiakkaita kiireessä tietäessään pystyvänsä parempaan ja asiakkaiden tarvitsevan enemmän hoitoa ja hoivaa. Tätä samaa eettistä kuormitusta aiheuttavat tilanteet, joissa asiakas ei pääse ulos kodistaan moneen kuukauteen heidän toiveistaan huolimatta.

Samaan aikaan asiakkaina on myös heitä, jotka ikänsä puolesta eivät kuulu vanhuspalveluiden apujen piiriin. Tilanne on syntynyt, koska kaupungilla ei ole sopivia yksiköitä hoitamaan heidän tarpeitaan ja tästä syystä he päätyvät kotihoitoon.

On muun muassa alle 65-vuotiaita päihteiden väärinkäyttäjiä, nuoria vammaisia sekä muita, joiden oikea paikka ei ole kotihoidon asiakkaana. Heidän hoitonsa toteutuminen pitäisi suunnitella siten, että he saavat asianmukaisen hoidon oman erityisalan osaamiseen suuntautuneelta taholta. Tällaisia tahoja ei tällä hetkellä ole riittävissä määrin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kotihoidossa on asiakkaina ikäihmisiä, joiden hoidon tarve ei välttämättä tällä hetkellä täytä kriteerejä, mutta etenevän sairauden vuoksi he ovat hoidon piirissä. Näin varmistetaan, ettei kukaan muistisairas tai sairauden vuoksi heikentynyt ihminen putoa yhteiskunnan turvaverkon läpi.

Alle 5 tuntia kuukaudessa apua saavat eivät enää kuuluisi kotihoidon piiriin. Kriteerien tiukentuessa huoli kotiinsa unohdetuista vanhuksista on todellinen.

Aluehallintovirasto on tehnyt viime syksynä työsuojelutarkastuksia useille kotihoidon alueille. Tarkastuskäynneillä viranomainen totesi pitkäaikaista haitallista kuormitusta esiintyvän melkein joka alueella. Erityisesti keskityttiin psykososiaaliseen kuormitukseen, joka tarkoittaa työstä johtuvia kuormitustekijöitä: työmäärää, kiirettä, johtamista, työvälineitä, tiedonkulkua, perehdytystä jne.

Pitkäkestoinen kuormitus muuttuu haitalliseksi, jos työntekijällä ei ole mahdollista palautua. Tämä voi aiheuttaa työkyvyn laskua ja sairauspoissaoloja.

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle antamassaan selvityksessä kaupunki kertoo kotihoidosta puuttuvan kroonisesti 120 työntekijää ja hoitajia on irtisanoutunut jo tänä vuonna 72 kappaletta. Tätä pulaa paikkaamaan on ostettu vuokratyövoimaa Sarastia Rekryltä.

Pääsääntöisesti sijaiset ovat osaavia ja kullan arvoisia alueillamme. Kuitenkin on tilanteita, joissa sijaiset eivät tee sovittuja tehtäviä eivätkä noudata työaikoja. Tämä kuormittaa vakituista henkilökuntaa entisestään.

Sijaisia on helpommin saatavilla viikonloppuihin ja tämä on aiheuttanut sen, että vakituiset hoitavat arkiaamut sijaisten saadessa viikonloput tai arkipyhät. Nämä vuorot, joista tulisi pienen peruspalkan päälle kaivattua lisää, ovat tärkeitä myös vakituisille hoitajille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sijaisena saat parempaa palkkaa ja paremmat työvuorot. Tämä kannustaa hoitajia irtisanoutumaan ja hakeutumaan itsekin sijaiseksi. Kun vielä pidetään mielessä, että ympäristökunnat tarjoavat korkeampaa palkkaa, on lopputulos nähtävissä.

Työvoimapulan ratkaiseminen tuomalla Filippiineiltä työntekijöitä hoitajien avuksi sisältää riskejä. Puuttuva kielitaito luo tilanteita, jossa elintärkeä havainto voi jäädä tekemättä tai oikean laatuinen hoito saamatta. Perehdytys on työnantajan vastuulla, mutta kuka uudet hoitajat perehdyttää? Onko hoitajilla voimavaroja pitkäjänteiseen opastukseen valmiiksi kuormittavassa tilanteessa?

Kaupungin päättäjien olisi pikaisesti palattava päätöksenteossa perusasioiden ääreen. Vanhusten kotihoidon pitäisi profiloitua tarkemmin nimensä mukaisesti. Olisi tärkeää pohtia päätösten vaikutusten kokonaisvaltaisuus.

Kaupungin pitäisi kiinnittää työnantajapolitiikassaan huomioita tasavertaiseen kohteluun ja parempaan johtamiseen, jotta ne jäljelle jääneet sitoutuneet hoitajat eivät enää irtisanoutuisi. Vakituiset työntekijät tarvitsevat työnantajalta arvostusta sekä palkan, hyvän johtamisen että inhimillisten työolojen muodossa.

Minna Kottonen

työsuojeluvaltuutettu

Turun kaupungin vanhus- ja vammaispalvelut

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Ida21
Sama tilanne
Erinomainen kirjoitus. Hyvin tuot esille tavoitteiden, asiakkaan edun (laissa säädetty) ja käytännössä toteutettavien toimien välisen suuren ristiriidan.
Samat ristiriidat ovat läsnä yksityisessä palvelutuotannossa. Viikko sitten palstatilaa sai Validia Oy, joka kehittää vammaisten palveluja valtakunnallisesti. Sekä Turun kaupunki että Validia Oy yrittävät ratkaista ongelmia tuomalla toiselta puolelta maapalloa hoitajia. Ainakaan asiakaslähtöisenä ratkaisua ei voida pitää. Molempien toimijoiden kohdalla kyse on siitä, että työolosuhteet eivät ole kunnossa. Nyt ne ovat ilmeisen yksituumaisesti päättäneet, että tulevaisuudessa työtä tekevät eivät tunne lainsäädäntöä siinä määrin, että heillä olisi omavalvonnallista kykyä reklamaatioihin, jolloin huonokin laatu saadaan näyttämään hyvältä, kunhan kirjaukset ovat kunnossa.
Millä moraalilla kaupunkimme päättäjät työtään tekevät, kun heikommassa asemassa olevien kuntalaisten ihmisarvoinen elämä ja oikea-aikainen riittävä apu eivät ole asioita, joiden eteen oltaisiin valmiita tekemään oikeita tekoja, tekoja kestävien parannusten aikaansaamiseksi.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jhk
Vast: Sama tilanne
Täyttä asiaa!.👍🏼
Jos työolosuhteet (ja myöskin omavalvonta) eivät ole kunnossa, niin siinä ei pelkästään palkankorotus auta. 😡
HERÄTYS! kaupunkimme päättäjät.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.