Lukijoilta

Hyvää sijaishuollon juhlapäivää ja kiitos lapsina saamastamme tuesta!

Olemme kiitollisia. Sijaishuolto on suojellut, tukenut ja välittänyt. Meidän onneksemme mukana on ollut ammattilaisia, jotka ovat tehneet työtään sydämellään.

Kokosimme lastensuojelun kokemusasiantuntijoilta ajatuksia elämästä sijaishuollon aikana. Ohjaajat ovat opettaneet eettisten asioiden tarkastelemista. Olemme saaneet aitoa rakkautta ja välittämistä, mikä on tärkeää kasvatuksessa. Olemme oppineet auttamaan muita, hyväksymään ihmiset juuri sellaisina, kuin he ovat sekä näyttämään tunteita. Mikä tärkeintä, olemme saaneet olla lapsia. Eikä tarvinnut ottaa ylimääräisistä asioista vastuuta.

Tässä muutamia muistoja:

"Herättyäni yöllä minut otettiin vastaan halimalla, silittämällä sekä kuumalla kaakaolla, jotta saisin uudestaan unta. Jokainen lapsi tarvitsee sitä turvallisuutta, rakkautta ja lämpöä, mitä minä sain sijaishuollosta."

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"’Sain uuden ohjaajan. Hän huomasi heti, että pidin halloweenista. Hän ryhtyi ensitöikseen järjestämään juhlia kanssani ja osana asuaan antoi leikata hänen hiuksensa. Hän otti minut vastaan aivan eri tavalla kuin kukaan ohjaaja aiemmin. Hän laskeutui lasta varten lapsen tasolle."

"Olin lapsena todella kova vaihtamaan harrastuksia. Oli ihanaa, kun ohjaajani tsemppasi minua kokeilemaan uutta harrastusta ja ehdotti teatteria. Lähdin kokeilemaan sitä ja olen tällä hetkellä sillä alalla ja rakastan sitä."

"Minut oli juuri sijoitettu lastenkotiin. Kotilomat peruuntuivat ja olin todella rikki ja surullinen. Lohduttaakseen ohjaaja vei minut keskiyöllä ajelulle ja haukkaamaan raitista ilmaa. Minulle tuli heti sen jälkeen hyvä fiilis."

"Suhteeni on jatkunut ohjaajan kanssa jopa asiakkuuden jälkeen."

"Sijoituksen alussa ohjaajani muisti minua lempisuklaallani. Teko muutti mielipiteeni ohjaajasta ja tätä myötä meille rakentui hyvä suhde."

Perjantaina 18.2. Suomessa juhlitaan kolmatta kertaa kansainvälistä Care Day'ta. Juhlapäivänä juhlitaan lastensuojelun sijaishuollossa asuvia lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä.

Veturointi-toiminta, Auta Lasta Ry

Luitko jo nämä?