Ikäihmiset tarvitsevat digivalmennusta – emme halua pudota kelkasta
Sähköisten palveluiden käyttö tuntuu monelle ikäihmiselle vaikealta ja takkuilee, itse olen mukana tässä suuressa joukossa. Tuntuu vaikealta ja on kovan työn takana, että oppii jonkun uuden asian.
Uusia asioita oppii hitaammin, eivätkä ne jää pysyvästi mieleen, vaan niitä pitää kerrata ja kerrata.
Opetuksen pitäisi tapahtua hitaasti, että pysyy perässä!
Yhteiskunnan tavoitteena on pitää ikäihmiset itsenäisessä elämässä toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään. Digitalisaatio vaikuttaa joskus päinvastoin, moni meistä ihan pelkää digiä, sitä, että painaa jotain väärin, tekee virheitä yms.
Lääkärin, laboratoriokäynnin ja monen muunkin tärkeän asian tilaaminen on monen painalluksen päässä. Voi pahimmassa tapauksessa jäädä ihan tilaamatta, kun ei vaan onnistu, vaikka kuinka yrittää!
Yhteiskunnassa tarvittaisiin systemaattisemmin rahoitettua ja järjestettyä digivalmennusta ihan alkeista lähtien ikäihmisille. Ei mitään kalliita, vaikeita kursseja, vaan matalan kynnyksen paikkoja, joihin voisi soittaa ja mennä sovittuna aikana kysymään apua ihan kädestä kiinni -systeemillä. Uusia asioita tulee koko ajan ja vanhoja pitää kerrata.
Moni meistä ihan pelkää digiä, sitä, että painaa jotain väärin, tekee virheitä yms.
Esimerkiksi Turun Senioripysäkissä on hyvä paikka, toivotaan, että sen toiminta jatkuisi!
On monia vanhuksia, jotka haluavat oppia ja pysyä kartalla. Emme halua pudota kelkasta, vaan olla ajan hengessä mukana, hitaasti, mutta varmasti!
Oppia ikä kaikki, mummi