Lukijoilta

Huuhkaja,
epäonnen ennelintu

Pikkuhuuhkajiksi kutsuttu alle 21-vuotiaiden maajoukkueemme pelaa Euroopan mestaruudesta Ruotsissa. Pahaksi onneksi Olympiastadionin Bubi-huuhkaja sattui lennähtämään maalipuulle kesken maaottelun kaksi vuotta sitten.

Pahaksi onneksi sen takia, että lehdistö alkoi kutsua jalkapallojoukkuettamme Huuhkajiksi. Pieleen meni, kun ei tiedetty, että eri kansojen keskuudessa huuhkajaa on ikiajoista pidetty pahan, epäonnen ja kuoleman ennelintuna. ”Huuhkaja huusi illalla tuntureissa, se tiesi tunturikylän asukkaalle kuolemaa.”

Lintu on huono maajoukkueen lempinimi, sillä kansanperinteessä lähes kaikki linnut ennustavat kielteisiä, ikäviä asioita. Kyllä vanha kansa tiesi. Eikö riitä, että maajoukkueessa on jo yksi huuhkaja, Hyypiä?

Ennustan, että Suomi menestyy jalkapallossa vasta sitten, kun maajoukkueen lempinimi vaihdetaan. Miten olisi Kuukkelit ja Pikkukuukkelit. Pohjoisten metsien kuukkeli on harvinainen onnentuoja.

Vanha tukkijätkä meni uudelle palstalleen ja näki kuukkelin. ”Taitaa olla rahasavotta, kun kuukkelikin on paikalla.” Kuukkeli kanssanne, suomalaiset!

Turku