Pk-yritykset voivat
pelastaa Suomen
Pk-yritykset ovat luoneet tähän maahan viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 100 000 uutta työpaikkaa. Samanaikaisesti suuryritykset ovat lopettaneet toimintansa tai siirtäneet tehtaita Kiinaan, Intiaan ja muualle, missä euro ja korkeat palkkakustannukset eivät tee toimintaa kannattamattomaksi.
Suurten yritysten työpaikkojen synnyttämisen saldo on pahasti miinusmerkkinen. Uusia yrityksiä syntyy pk-sektorille runsaasti, mutta niitä kaatuu myös paljon kaksinkertaiseen verotukseen.
Esimerkiksi kun rakennusliikkeen palveluksessa oleva timpuri ansaitsee 42 000 euroa vuodessa hän maksaa veroa n.17 000 euroa. Jos hän ryhtyy itsenäiseksi yrittäjäksi ja ansaitsee 42 000 euroa vuodessa, hän maksaa arvonlisäveroa n. 10 000 vuodessa (se ajatus, että asiakas maksaa sen on täyttä kuvittelua) ja lisäksi muita veroja noin 15 000 euroa eli yhteensä 25 000 euroa vuodessa.
Pienyrittäjän verotus on täysin kohtuuton verrattuna palkannauttijan tai suuryritysten verotukseen.
Harvalla aloittavalla yrityksellä on heti alussa markkinointi, tuotanto, tuotekehitys ja muut välttämättömät asiat kunnossa. On katkeraa kerätä yhteiskunnalle veroja, kun rahat eivät riitä, että voisi nostaa itselle palkkaa.
Arvonlisäverotus tulee uudistaa siten että 50 000 euron liikevaihtoon asti veroprosentti on nolla ja siitä ylöspäin nousee portaattomasti ja saavuttaa 250 000 euron kohdalla nykyisen arvonlisäverotason.
Käytännössä tämä alv-veromalli toimisi siten, että kaikilta perittäisiin alv kuten tähänkin asti. Sillä kukaan ei voi tietää ennakkoon, miten korkeaksi ko. vuoden liikevaihto nousee.
Onhan parempi, että ihmiset keräävät verotuloja yhteiskunnalle kuin nostavat työttömyyskorvauksia. Lypsävää lehmää ei kannata tappaa.