Turvetuotanto tuhottiin, seuraavana talousmetsät
Kerrankin EU:n johdossa ollaan harkitsevimpia kuin Suomen hallituksessa. EU pyrkii hiilineutraalisuustavoitteeseen vuoteen 2050 mennessä. Suomella sama tavoite on 15 vuotta aikaisemmin.
Miksi tässä hallitus sooloilee, kun kaikissa muissa asioissa korostetaan EU:n yhteisessä rintamassa pysymistä?
Ilmaston lämpeneminen koskee koko maapalloa. Päästöjä tulisi vähentää erityisesti siellä, missä ne ovat nyt suurimmat eli Kiinassa ja USA:ssa. Suomen CO2-päästöt ovat vain 0,14 prosenttia maapallolla tuotetuista hiilidioksidipäästöistä. Merkitys on olematon.
Ideologinen nykyhallitus haluaa näyttää. Hallitus ei välitä siitä, miten heidän väärät päätöksensä vaikuttavat kotimaiseen tuotantoon ja talouteen. Kansalle uskotellaan, että on olemassa jokin vaihtoehtoinen ”vihreä tie”.
Ei ole. Esimerkiksi biopolttoaineiden tuotantoa on kehitetty Suomessa 25 vuotta ja läpimurtoa ei ole löytynyt.
Kaikki, mitä metsänomistaja tekee, uutisoidaan virheelliseksi. Puu kasvaa liian nopeasti, hakataan liian nuorena, uudistus on liian tehokas ja sertifiointi on väärä.
Turvetuotannon tuhoaminen oli hallituksen ensimmäinen askel. Turvetta kuitenkin Suomessa tarvitaan muun muassa kotieläintaloudessa ja puutarhatuotannossa. Me joudumme turvautumaan tuontiin, vaikka omat turvevarat ovat valtavat.
Hallitus kompastuu turpeeseen, mutta vielä vihreä eliitti juhlii taistolaiseen tapaan turvejoukkojen tuhoamista.
Seuraava Marinin hallituksen isku kohdistuu metsänomistajiin. Juuri nyt muokataan mielikuvaa talousmetsistä. Kaikki, mitä metsänomistaja tekee, uutisoidaan virheelliseksi. Puu kasvaa liian nopeasti, hakataan liian nuorena, uudistus on liian tehokas ja sertifiointi on väärä.
Vielä muutama vuosi sitten Suomen metsät oli hoidettu esimerkillisesti ja ne sitoivat maamme kaikista CO2-päästöistä 50 prosenttia. Suomi oli valtava hiilinielu. Nyt tämä on viestinnässä jätetty täysin sivuun.
Miksi hallitus käy metsänomistajien kimppuun? Yksityinen metsänomistus on liian itsenäistä. Hallitus haluaa metsät ympäristöhallinnon tiukkaan ohjaukseen.
Tähän myyräntyöhön on suostuteltu myös EU-komissio apuun. Kohta saamme metsädirektiivejä! EU:lle eivät metsäasiat ole kuuluneet.
Metsäteollisuus ei kauaa mieti, jos kotimaisen raakapuun saantia rajoitetaan. Metsä ei ole punamultahallitukselle niin helppo rasti kuin turve. Ammattiliitotkin voisivat herätä.
Jukka Tuori
Agronomi, maakuntaneuvos
Huittinen