Lukijoilta

Ruoan arvostus on täysin retuperällä

On laskettu, että kolmasosa maailmassa tuotetusta ruuasta menee hukkaan. EU:n alueella hukkaan menee noin viidennes tuotetusta ruoasta.

Suomessakin ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa. Eniten ruokaa katoaa kotitalouksissa, jotka heittävät vuosittain sitä pois arviolta 160 miljoonaa kiloa. Eli asukasta kohden 20–25 ruokakiloa.

Itseltäni menee biojätteisiin lähinnä vain banaanin- ja appelsiininkuoret, joitakin siemeniä. Näkövammaisena syön perunat lähinnä kuorineen. Aterialta mahdollinen ylijäävä ruoka siirretään jääkaappiin tai pakastimeen ja syödään lähipäivinä.

Tilanne on järkyttävä. Ruokaa ei kunnioiteta.

Tilanne on järkyttävä. Ruokaa ei kunnioiteta.

Nykyisin leviää käsitys, että luontoa tulee säästää ja kunnioittaa. Samaan tapaan ruokaa tulee arvostaa.

Opastusta voitaisiin yrittää aloittaa päiväkodeista.

Yrjö Saraste

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.