Lukijoilta

Mitä tapahtuu pelastuslaitoksella

Kirjoittaja ihmettelee  pelastuslaitoksen toimintaa  ja virkajärjestelyjä.
Kirjoittaja ihmettelee pelastuslaitoksen toimintaa ja virkajärjestelyjä.

Kuten muuallakin, ovat myös Turun seudulla talousasiat tapetilla ja osittain jopa ahdingossa.

Pelastuslaitoksen toimintaa ei ole ruodittu juurikaan julkisuudessa.

Asioidessani Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella hiljattain, tuli pakosti mieleen, että jonkinlainen antirahasampo tämänkin organisaation on oltava.

Kaikkien tähän saakka lopetettujen itsenäisten palolaitosten päällystö on nyt osa Varsinais-Suomen aluepelastuslaitosta.

Montako kauhaa tässä sopassa nykyisin siis on? Kuinka monelle työpaikkansa paloaseman päällikkönä menettäneelle on loihdittu uusi virka, ja miten nämä toimet edesauttavat pelastuslaitosta?

Keskustelin asiasta hyvinkin säntillisen ja asiallisen oloisen pelastajaryhmän kanssa, ja heidän kertomansa oli karua kuultavaa.

Ensinnäkin, nykyiset palomiesten operatiiviset vahvuudet; kesäloma-aikaan monella paikalla on ilmeisesti käytäntönä se, että kesälomien aikaan vahvuudet vaan pyörivät vähän pienemmällä miehityksellä, kun yksi ”rivistä” on lomalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sijaisia ei ole juurikaan paikkaamassa tätä vajetta.

Aluepelastuslaitos on kuitenkin palkannut henkilön muun muassa päivittämään facebookia, koulutuspohjana ammattikorkeakoulu. Palkkaluokka korkeampi kuin palomiehellä.

Noiden toimistojen käytävillä on myös huoneita, joissa nimilaattojen mukaan on ohjaajaa, asiantuntijaa, tarkastajaa, johtajaa ja laskuttajaa.

Keskustelumme sivusi myös aiemmin paljonkin huomiota saaneen paloaseman lakkautusta itäisessä Turussa. Jaanin aseman pelastajat siirrettiin jostain syystä Liedon puolelle.

Jaanin asemalle on toimitettu kuitenkin toinen ambulanssi vuorokautiseen valmiuteen. Käyttökustannukset tämän rakennuksen osalta eivät nyt kuitenkaan voi tuottaa minkäänlaista säästöä, koska rakennus on yhä toiminnassa.

Toinen epätietoisuutta herättävä kysymys onkin, paljonko turkulaisten verorahoja menee vuokran maksamiseen asemasta, joka on Hämeentien varteen rakennettu? Kuulin summan, mutta en haluaisi uskoa, että Turku satsaa tähän sijoituspaikan vaihtoon noin 40 000 euroa kuukaudessa. Ilmeisen lähellä samaa summaa, jonka Jaanin paloasema syö vuodessa.

Kuulemani saa joku asiasta tietävä korjata, ja mielellään hurjasti alaspäin.

Toivonkin nyt hyvin avointa vastausta siitä, minkälainen tarkoitus pelastuslaitoksella nyky-yhteiskunnassa on?

Harri Piistinen, tutkija, observaattori

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​