Lukijoilta

Liikennesääntöjä on noudatettava myös Kohmontiellä

Kiitokset Turun Sanomissa 15.7. ja 16.7. olleista artikkeleista, jossa käsiteltiin Kohmontiellä olevien ajoesteiden problematiikkaa. Asia on erittäin ajankohtainen, joten alla muutama lisäys keskusteluun.

Kohmontietä avattiin Turun ja Kaarinan välillä aikoinaan osana Littoisten osayleiskaavan muutosta (Auranlaakso). Perustelut tien avaamiselle nojautuivat lähinnä joukkoliikenteen tarpeisiin.

Asukkaat ja Kohmon omakotiyhdistys ry ovat suunnittelusta lähtien seuranneet asiaa aktiivisesti. Kohmolaisten omakotiasukkaiden huolena on alusta asti ollut läpiajoliikenteen vaikutus asumisviihtyvyyteen. Erityistä huolta kannettiin myös suunnitteluvaiheen liikennemäärien arviointiin liittyvistä menetelmistä.

Liikennelaskelmissa käytettiin selvitystä, jossa muun muassa oletettiin, että Kaarinan- ja Jaanintieltä läpiajoliikennettä ei tulisi. Myöskään ei huomioitu suunnitteilla ollutta pientaloaluetta Auranlaakson koulutien varteen eikä Silvolanrinteen lisärakentamista eikä myöskään Turussa jo silloin suunnitteilla ollutta Pääskyvuoren asuinalueen lisärakentamista ja siitä aiheutuvaa liikenteen lisäystä Jaanintielle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TS:n 15.7. artikkelissa eräs asukas toteaa, että tiettyjen valtaväylien risteyksiin tulee jonoja ja että tähän voisi auttaa Kohmontien avaaminen. Nämä ongelmat pitää kuitenkin ratkoa muulla tavalla kuin lisäämällä liikennettä pientaloalueen läpi. Jo tälläkin hetkellä myös Jaanintien ja Kohmontien risteys on ongelmallinen tiettyinä aikoina päivästä.

Liikennesääntöjen noudattaminen ei ole mielipideasia. Tässä tapauksessa liikennemerkit, jotka kieltävät muun kuin linja-autoliikenteen ovat selkeät eivätkä jätä tulkinnan varaa. Lisäksi väylällä on stop-merkki. Valitettavan usein autoilija ei näistä merkeistä välitä, aiheuttaen välillä jopa vaaratilanteita.

Kohmon omakotiyhdistyksen kanta on selkeä: katua tulisi käyttää niin kuin se on suunniteltu ja ajoesteet olisi pitänyt saada kuntoon jo aikoja sitten. Yhdistyksen näkemys on alusta asti ollut, että pelkkä joukkoliikennekatu kieltomerkkeineen ei riitä, vaan että läpiajo tulee estää käytännön tasolla.

Ajoesteet ovat olleet toistuvasti poissa käytöstä. Yhdistys on puolentoista vuoden ajan ollut lukuisia kertoja yhteydessä Kaarinan eri virkamiehiin, muun muassa tiemestariin, infrapalvelujen toiminnasta vastaavaan, tekniseen johtajaan ja viimeisimpänä kaupunginjohtajaan. Tiedossa on, että korjaus on tilattu ja kiitokset tästä! Aikataulusta kuitenkaan ei ole tietoa ja tämä on valitettavasti ollut toistuva teema dialogin aikana.

Artikkelissa esitetään, että "omakotitaloyhdistyksen asukkaat ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä". Jää epäselväksi, mistä omakotiyhdistyksestä tarkalleen on kyse ja miksi juuri omakotiyhdistyksen jäsenet olisivat olleet asialla, mutta selvyyden vuoksi todettakoon, että Kohmon omakotiyhdistys ei hyväksy liikenteen häiritsemistä tai vaarantamista missään muodossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

On sanomattakin selvää, että lakia pitää noudattaa; tämä koskee sekä jalankulkijoita että autoilijoita.

Kohmon omakotiyhdistys ry:n puolesta,

Christoffer Brunberg

puheenjohtaja

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​