Lukijoilta

Lukijalta: Niemenkulman koulua ei saa lopettaa

Tieto Niemenkulman koulun laukkauttamisuhasta on järkyttänyt meidät koululaisten vanhemmat. Oppilaiden siirtämisen Piikkiön yhtenäiskouluun sanotaan tuovan 60 000 euron vuosittaiset säästöt.

Negatiiviset kerrannaisvaikutukset tuskin jäävät edellä mainittuun summaan, jos siirto ja koulun lakkautus toteutuvat. Huoli lasten tulevaisuudesta on suuri ja vaikuttaa jo nyt arjessa selviytymiseen. Töissä on vaikea keskittyä ja yöunet ovat huonot.

Me olemme valinneet asuinpaikkamme sen mukaan, että lapsemme pääsevät pieneen, turvalliseen ja lähellä olevaan Niemenkulman kouluun. Me emme halua lastemme joutuvan liikkumaan Piikkiön keskustassa.

Meidän aikuisten sekä lastemme turvallisuuden tunne viedään, jos lapsemme laitetaan vasten tahtoamme päivittäin kulkemaan Piikkiön yhtenäiskouluun.

Niemenkulman koulussa käydessämme olemme huomanneet opettajien viihtyvän työssään, nauttivan opettamisesta ja välittävän lapsista. Koulussa on mahtava, hyvin toimiva yhteisö, jota opettajat ovat rakentaneet hienolla menestyksellä jo vuosia. Jokainen opettaja tuntee koulun jokaisen oppilaan, ja vanhempien ja opettajien välit ovat hyvät, toista osapuolta arvostavat ja avoimet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Opettaja näkee ja tunnistaa lasten kyvyt ja heikkoudet ja pystyy kehittämään lasta yksilöllisesti. Pystyykö PYK tarjoamaan Niemenkulman oppilaille tämän saman? Epäilemme vahvasti, että ei.

Sen lisäksi, että
Niemenkulman
oppilaiden kustannuksella on säästetty ja eriarvoistaminen on jatkunut jo vuosia, lapsilta halutaan viedä nyt myös turvallinen
ja tuttu lähikoulu.
Tämä jos mikä on
syrjimistä.

Niemenkulman koulun oppilaat ovat jo vuosia olleet epätasa-arvoisessa asemassa muihin Kaarinan koululaisiin verrattuna. Toisin kuin kaikilla muilla Kaarinan ala-asteilla, Niemenkulman koulussa ekaluokkalaiset ovat joutuneet aloittamaan koulutiensä ilman iltapäiväkerhoa. Tämä ei ole koskaan ollut oikeustajumme mukaista ja on aiheuttanut vanhemmille suurta huolta, ylimääräistä järjestelyä ja jopa töistä poissaoloa.

Iltapäiväkerhon puuttumisen vuoksi jotkut lähialueen perheet ovat valinneet ekaluokkaisensa kouluksi PYK:in Niemenkulman sijasta. Onko siis iltapäiväkerhon evääminen koululaisiltamme ollut tietoinen teko koulun näivettämiseksi ja lopulta lakkauttamiseksi?

Sen lisäksi, että Niemenkulman oppilaiden kustannuksella on säästetty ja eriarvoistaminen on jatkunut jo vuosia, lapsilta halutaan viedä nyt myös turvallinen ja tuttu lähikoulu. Tämä jos mikä on syrjimistä.

Ainoa oikea ratkaisu on antaa koulun toiminnan jatkua, perustaa kouluun iltapäiväkerho ja antaa koululaisille koulurauha. Niemenkulman koulu täyttää vuonna 2023 sata vuotta. Jos koulu lopetetaan, se on teko, jota emme voi koskaan antaa anteeksi.

Kristiina Aittokallio-Korkeaniemi

Marko Korkeaniemi

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​