Lukijoilta

Asiakasomistajista kerättävät tiedot

Toimittaja Annamari Nurminen kirjoitti Talous-liitteessä (TS 26.2.) kanta-asiakaskorteista otsikolla ”Kortteihin hurahtanut kansa” ja viittasi tekstissään myös S-ryhmän asiakasomistajajärjestelmään ja sinne tallennettaviin tietoihin.

Haluamme korjata tekstissä olleen virheen: Yksikään ”Prisma-kauppias” ei näe asiakkaan tuotekohtaisia ostotietoja. Yksittäisten asiakasomistajien tuote- tai tuoteryhmätasoisia ostotietoja ei myöskään tallenneta asiakasomistajajärjestelmään.

S-ryhmän asiakasomistajajärjestelmä ei ole tavallinen markkinointia varten luotu kanta-asiakasohjelma. Asiakasomistajuus perustuu kiinteästi S-ryhmän ja osuuskauppojen osuustoiminnalliseen yritysmuotoon ja on keskeinen osa toiminta-ajatusta. S-ryhmän toiminta-ajatuksena on palvelujen ja etujen tuottaminen asiakasomistajille.

Osuustoiminnallisesta yritysmuodosta johtuen osuuskaupoilla on lisäksi lakisääteinen velvollisuus ylläpitää jäsenrekisteriä. Osuuskaupoilla on yritysmuotoon liittyen myös velvollisuus viestiä asiakasomistajille jäsenyyteen sekä osuuskaupan toimintaan liittyvistä asioista, joten S-ryhmän asiakasomistajajärjestelmää ei ole luotu ainoastaan markkinointitarkoitukseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin tallennetaan tietoja osuuskaupan jäsenistä sekä heidän asiakasomistajatalouksiinsa ilmoitetuista asiakkaista. Rekisteriin tallennetaan mm. asiakkaan asiakasomistajahakemuksella antamat tiedot kuten nimi, henkilötunnus, ammatti, yhteystiedot, lasten syntymävuodet ja asiakasomistajaksi liittymisaika sekä myöhemmin asiointitilanteissa annetut tiedot tilatuista palveluista, kuten esimerkiksi osuuskaupan uutiskirjeistä.

”Yksikään Prisma-kauppias ei näe tuotekohtaisia ostotietoja.”

Asiakasomistajatalouden ostojen loppusummatiedot rekisteröidään S-Etukorttien avulla. Loppusummatietojen keräämisen pääasiallinen tarkoitus on bonuksen ja maksutapaedun maksaminen. Ostojen loppusummatiedot ovat myös asiakasomistajien nähtävissä omalla S-kanavalla.

S-ryhmässä asiakastietoja käsittelevät ainoastaan henkilöt, joiden työtehtävien hoitamiseksi se on välttämätöntä.