Lukijoilta

Miten jaksan huomisen?

Jokainen ihminen on luova ja osaa tehdä taidetta, kunhan antaa itselleen siihen mahdollisuuden. Taiteen tekeminen on hauskaa ja terapeuttista. Tekemiseen tulee liittää mukaan aitoa lastenmieltä, iloa oman ainutlaatuisuuden löytämisestä ja onnistumisesta.

Luovassa tekemisessä kaikki on oikein. Taide on edullinen itsehoidon väline ja elämysvoimainen tie, jolla päästään käsiksi itseen ja omiin tunteisiin.

Omaa elämäntarinaa voi pohtia kirjoittamalla, kertomalla, tanssimalla, musisoimalla ja maalaamalla. Vanhemmalle väelle on myös terapeuttista katsella vanhoja valokuvia ja muistella niiden avulla entisiä aikoja.

Suomessa on pitkään unohdettu huumorin ja naurun vapauttava, uutta energiaa luova voima. Ihmisen elämään tulisi kuulua tilaisuuksia, joissa saa aidosti nauraa. Nykyinen lääketieteellinen aivotutkimus vahvistaa sen, että myös kiittäminen ja kehumien herättävät positiivisia ajatuksia. Samanlainen reaktio tapahtuu ihmisessä, joka kiitoksen lausuu.

Myös Turun tulisi tukea enemmän edellä mainitun kaltaisia toimintoja – esimerkiksi antamalla erilaisille toimintaryhmille käyttöön ilmaisia kokoontumistiloja.

”Suomessa on pitkään unohdettu
huumorin ja naurun vapauttava,
uutta energiaa luova voima.”