Lukijoilta

Lukijalta: Oli hienoa olla osa yhteisöllisyyttä

Yhteisöllisyys, vapaaehtoisuus, auttamisenhalu, talkootyö, järjestötoiminta ja yhdistystoiminta. Nämä ja monet muut sanat kuvaavat viime päivien tilannetta, jota Pyhärannan suuri maastopalo toi mukanaan sammutustöitä tekevien ja johtavien tahojen rinnalle.

Suuri tapahtuma vaatii aina hyvää organisointia, tapahtuman eri toimintojen tuntemista ja tietämistä sekä taitoa ennakoida ja varautua tulevaan. Tämä taito saadaan kouluttautumalla haastavaan tehtävään joko ammatin kautta tai kouluttautumalla vapaaehtoisena eri tehtäviin erilaisten kurssien kautta.

Pelastustoimella on olemassa sopimuspalokuntien kanssa yhteistyössä toteutettava järjestelmä hälytysmuonituksen ja huoltotoiminnan toteuttamisesta. Hälytysmuonituskurssi on kehitetty varta vasten tähän tarkoitukseen ja hälytysmuonitusta on harjoiteltu ja suunniteltu palokuntien ryhmissä hyvien ohjeiden mukaisesti ennen varsinaista muonituksen toteuttamista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhteisen hyvän ja paremman tulevaisuuden eteen tehtävä työ ei koskaan ole turhaa.

Pyhärannassa muonitustehtävä kesti yli neljä vuorokautta ja edellä mainitut asiat nousivat merkittävään rooliin homman pyöriessä erinomaisesti tauotta vuorokauden ympäri. Pelastuslaitoksen ammattilaisten ja sopimuspalokuntien sammuttajien lisäksi muonitettiin ainakin henkilöitä poliisista, Vapepasta, terveyskeskuksesta, armeijasta, rajavartiolaitoksen, Metsähallituksen ja helikopterin porukkaa, kunnan edustajia, osaa evakuoiduista sekä laajaa vapaaehtoisten ja talkoolaisten joukkoa.

Muonitus toteutettiin naisvoimin ja palokuntanaisia oli mukana yhteensä kymmenestä palokunnan naisosastosta noin 40. Pyhärannan ja Kalannin naisosastojen lisäksi paikalla olivat Rautila, Karjala, Mietoinen, Turku, Naantali sekä valmiudessa ollut Lieto ja Kakskerta.

Lisäksi oli suuri joukko muita vapaaehtoisia auttamassa paikan päällä, toimittamassa tavaraa, hankkimassa puuttuvaa kalustoa, keittämässä pihalla kenttäkeittimellä hernekeittoa. Partiolaiset huolehtivat myös makkarat ja letut paikalle.

Paikallisen kaupan kanssa yhteistyö oli joustavaa, lähikaupat olivat mukana avuliaina ja tavaraa oli helppo tilata ja saada tarpeen mukaan.

Tilanteesta huolimatta tunnelma oli hyvä, positiivinen ja homma hoidettiin suurella sydämellä.

Hyödynnämme varmasti tästä tilanteesta oppimiamme asioita myöhemmin.

Oli hienoa olla osa tällaista yhteisöllisyyttä. Yhteisen hyvän ja paremman tulevaisuuden eteen tehtävä työ ei koskaan ole turhaa. Me palokuntalaiset toivomme, että saamme riveihimme vielä lisää saman palon sydämessään tuntevia ihmisiä. Lähimmän palokunnan löydät helpoiten Palokuntaan.fi -sivuston kautta tai ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Nöyrästi kiittäen ja kumartaen,

Marika Metsä-Tokila

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hälytysmuonitusvastaava

Kalannin VPK