Lukijoilta

Valtiovallalta vaaditaan
tervettä nöyryyttä

Pääkirjoituksissa vaaditaan kuntapäättäjiltä tervettä nöyryyttä kuntakentän remonttiin. Prosessin tärkeinä, kaikkien hyväksyminä tavoitteina on peruspalvelujen varmistaminen, kustannusten alentaminen, laadun ja saatavuuden turvaaminen ja parantaminen tasapuolisesti kaikille suomalaisille asuinpaikasta riippumatta, sekä lähidemokratian lujittaminen.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi meidän kuntapäättäjien ei tarvitse suinkaan nöyrtyä. Me toteutamme ja kehitämme niitä edelleen rinta rottingilla valtiovaltaa paremmalla paikallistuntemuksella. Meillä Säkylässäkin on näyttöä.

Perusratkaisunaan maan hallitus on käynnistänyt himoitsemansa yhteiskuntarauhaa järkyttävän operaation parinsadan itsenäisen kunnan lopulliseksi lakkauttamiseksi, maan perustuslakia uhmaten. Lain porsaanreikiä etsien se toimii omahyväisesti hyvinvointiyhteiskuntaa murentaen. Tämä yhteisrintama myös autioittaa tuotanto-Suomea.

Valtiovalta tietää, ettei mikään alussa mainituista perustavoitteista toteudu kuntarajoja muuttamalla.

Vaadituista pitävistä perusteluista valtiovalta on kieltäytynyt, ei ilkeyksissään, vaan koska niitä ei yksinkertaisesti ole.

Suorastaan irvokasta ja kuntapäättäjiä solvaavaa on ollut ministeriötasojenkin väite, että yhteisesti tiedostettu vakava huoltosuhteen heikkeneminen kääntyisi tällä käsketyllä kuntatempulla nousuun.