Lukijoilta

Miten kauan turkulaisen pinna kestää

Turun Sanomat uutisoi 21.12., että Turku on ostamassa viiden miljoonan euron tilat ydinkeskustasta sosiaali- ja terveystoimen johdolle. Siis johdolle, sille tuottamattomalle ja suuripalkkaisimmalle osalle henkilöstöä!

Samaan aikaan Mäntymäestä on vapautumassa toimistotilaa, joka suhteellisen pienellä remontilla (0,6 miljoonaa euroa) saataisiin käyttöön. Mutta ei; tilajohtaja Mikko Lehtisen mukaan nyt onkin niin kova kiire muuttaa, ettei Mäntymäen rakennusta ehditä remontoida.

Onko kysymyksessä johtajien egon nostatus? Eikö ole riittävän komeaa, jos työpaikka on kaupunginsairaalan alueella eikä ydinkeskustassa?

Voitaisiinko nyt tehdä niin, että sosiaali- ja terveystoimen johto hankkii sinne Mäntymäen tyhjenevään toimistorakennukseen esimerkiksi 15 vuodeksi vuokralaisen, joka sitoutuu maksamaan tuon jutussa mainitun kuukausivuokran 24 700 euroa ynnä tietysti inflaatiokorjaukset. Kun sinne on vuokrasopimukset allekirjoitettu, voidaan edetä tuossa Yliopistonkatu 30:n asiassa. Arvaan kyllä, että sosiaali- ja terveystoimen johto saa haluamansa ja Mäntymäen tilat jäävät tyhjilleen.

Otsikon kysymykseen: mitä kaikkea hölmöä ja todella hölmöä Turun johto saa tehdä, ennen kuin turkulaiset nousevat tosissaan vastustamaan moista mielettömyyttä?