Lukijoilta

Uusi kuuma juoma

Pitäisi keksiä uusi kuuma juoma, sellaisille ihmisille, jotka eivät pidä kahvista tai teestä. Ongelmana on, että jos ei halua kaataa kurkkuunsa voimakasmakuista kahvia, tai periaatteessa pelkkää kuumaa vettä (eli teetä), ei ole mitään kuumaa juotavaa.

Jos menen vaikka johonkin kahvilaan, tilaan ison muffinin, mutta mitä juomaksi? Ylimakea kaakao? Ehei. Kylmä limsa? Ehkä kesällä.

Voitte ajatella, että kaakaohan on kuuma juoma, jossa on kieltämättä makuakin. Mutta entä jos ajatellaan terveellisyyttä? Kahvissa on sataa grammaa kohden 11 kilokaloria, teessä vaivainen yksi kilokalori, mutta kaakaossa huimat 190 kilokaloria. Terveellinen elämä ei siis sovi kaakaonjuojille.

Tai jos miettii työpäivän kahvi- tai teetaukoa. Ei kuulosta kauhean asialliselta, jos aikuinen ihminen sanoo: ”Menenpä tästä kaakaolle tai limulle.”

Uusi juomatehdas myös työllistäisi suomalaisia. Vaikka nykyään monet tehtaat toimivat pelkillä koneilla, kyllä ihmisiä tarvitaan koneita ohjaamaan.

Jotkut voivat olla sitä mieltä, että on ihan oma ongelma, jos jo kahvin haju yököttää tai tee ei maistu yhtään miltään. Se voikin olla oma ongelma, mutta entä ihmiset, jotka ovat allergisia kyseisille litkuille. Mitä he saavat talvella muffininsa kanssa?

Joten joku hieman kekseliäämpi ja juomat paremmin tunteva voisi parannella jo olemassa olevia juomia, mutta mieluiten kehitellä kokonaan uuden.