Eläinten hoitoa
valvottava paremmin
Olen lähtöisin maaseudulta. Muistan, että eläimiä hoidettiin kotonani hyvin. Hyvin hoidettu karja ja siistit karjatilat olivat isäntäväen kunnia-asia. Samoin muistan olleen naapurustossa.
Se, joka kohteli kaltoin eläimiään, sai koko kyläyhteisön tuomion toiminnastaan.
Tämän päivän kuuma keskustelunaihe – eläinten huono kohtelu ja siitä kertovat uutiset tuntuvat tätä taustaa vastaan erittäin murheelliselta asialta. Eikö tuottaja, joka kohtelee eläimiä kaltoin, ole kykenemätön hoitamaan toimintaansa? Jos minä en hoida työtäni kunnolla, saan potkut työstäni. Jos olen työhöni kykenemätön, minut ohjataan sairaslomalle.
Viime aikojen tapahtumien johdosta on alkanut vahvasti epäilyttää, hoidetaanko maassamme mitään valvontaa kunnolla? Meillä on valelääkärit ja huonosti hoidetut eläimet.
Eikö viranomaisilla ole välineitä ja osaamista valvontatyöhönsä? Kun lastensuojelulakia maassamme uudistettiin, saivat sosiaaliviranomaiset sen myötä tarkat toimintaohjeet lastensuojelutapauksissa. Enää ei lasten minkäänlaista laiminlyöntiä voida jättää hoitamatta tai jättää epämääräisesti tutkimatta, kun ilmoitus lastensuojelun tarpeesta viranomaisille tulee. Uskoisin, että lain uudistuksen jälkeen ovat lapset ja perheet saaneet enemmän apua kuin aikaisemmin.
Olisiko tarpeen uudistaa ja tarkentaa myös eläinsuojelulakia? Antaa valvontaviranomaisille enemmän työkaluja valvontatyöhönsä.
Nuoret eläinaktivistit tuovat turvallisuutensa vaarantaen tietoon eläinten kärsimyksiä. He toimivat yhteiskunnan omanatuntona ja puolustavat viattomia eläimiä ihmisen julmuutta ja välinpitämättömyyttä vastaan. He tekevät työtä, joka valvontaviranomaisten pitäisi hoitaa.
Toivottavasti heidän vaivannäkönsä palkitaan eläinsuojelun lainsäädäntöä parantamalla.