Lukijoilta

Turhaa kierrättämistä

Teollinen munien ja muidenkin elintarvikkeiden käsittely ja säilöntä ei saa kirjoittajalta kannatusta.
Teollinen munien ja muidenkin elintarvikkeiden käsittely ja säilöntä ei saa kirjoittajalta kannatusta.

Luin muutamia päiviä sitten munantuottajasta, joka toimittaa kananmunansa Viroon keitettäväksi, kuorittavaksi ja pakattavaksi, jonka jälkeen munat rahdataan takaisin Suomeen. Onko tässä mitään järkeä?

Jos otetaan huomioon koko toiminta, tulee mieleen, että ko. toiminnasta pitäisi langettaa sakko ympäristön tuhoamisesta. Montakohan litraa fossiilista polttoainetta käytetään yhden munakilon kauppaan saamiseksi? Laadustahan ei voi olla kyse.

Koululastemme ruoka valmistetaan suurkeittiöissä, jotka varmasti käyttävät näitä munia raaka-aineena. Oletetaan, että yhdessä toimituserässä tapahtuu vahinko, joka aiheuttaa vatsanväänteitä lapsillemme. Lopputuloksena tulee olemaan tuhansien lapsien yhtäaikainen sairastuminen.

Lasten allergiat lisääntyvät jatkuvasti. Tämä teollinen munien ja muidenkin elintarvikkeiden käsittely ja säilöntä on varmasti edesauttamassa kyseistä ongelmaa.

Jos ja kun näitä munia ilmestyy kauppojen hyllylle, niinkuin kirjoittaja ennusti, jätetään ne sinne, munien keittäminen on sen verran helppo ja nopea temppu, ettei kyseisiä munia tarvita mihinkään.