Lukijoilta

Lihansyönnin nurja puoli

Turun Sanomissa olleisiin mielipiteeseen ja artikkeliin pohjautuen: Sunnuntaina 20.2. TS:n mielipidesivulla sianlihantuottaja vetoaa kuluttajiin ja kehottaa suosimaan kotimaista sianlihaa.

Itse käytän ruuanlaitossa kotimaista lihaa, mutta ostamani lihan laatuun ja määrään vaikuttavat suuresti julkisuuteen tulleet tiedot tuotantoeläinten julmasta kohtelusta.

En käsitä, eivätkö lihantuottajat käsitä kaivavansa elinkeinolleen hautaa ihan omin avuin. Se, että näkee uutisissa lätissään kituvan possun sisuskalut takapäästä ulos pursuten, vähentää sianlihankulutusta.

En voi käsittää, miksi jotkut lihantuottajat kohtelevat tuotantoeläimiään epäinhimillisesti. On kyseessä sitten sika, nauta, kana, kalkkuna, turkiseläin tai metwurstiksi päätyvä hevonen, kaikkia näitä joku kasvattaja jossain kohtelee raakamaisesti.

Jos lihantuottajat todella haluavat saada kotimaisen lihankulutuksen kasvuun, pitäisi ensin tarkastella kriittisesti, millaisen julkisuuskuvan tuottajat haluavat alastaan antaa.

Ensiaskeleena voisi ainakin sianlihantuottajilla olla tiloja tarkastavien eläinlääkäreiden ystävällisempi kohtelu. TS:ssa 21.2. ollut asiaa koskeva artikkeli oli taas oiva esimerkki julkisuuskuvan kiillottamisen tarpeesta.