Lukijoilta

Hirvensalon koulun autoralli

Olen seurannut ihmeekseni Hirvensalon koulun ympärillä pyörivää vaarallista autorallia. Aamuisin kun vanhemmat tuovat lapsia kouluun niin he ajavat autolla koulun taakse Tähdenlentokadulle, jotta lapset pääsisivät mahdollisimman liki koulun sisäänkäyntiä. Tietääkseni koulun rehtori on useamman kerran lähettänyt vanhemmille asiasta kirjeen jossa kehotetaan jättämään lapset koulun etupihalle, mutta se ei ole tehonnut.

Tämä ralli Tähdenlentokadulla on tänä päivänä erittäin vaarallista koska katu on varsin kapea jossa ei pääse kaksi autoa kaikissa paikoissa vastatusten. Tämä johtuu suuresta lumimäärästä.

Samanaikaisesti lapsia tulee kouluun ja kulkee päiväkotiin autojen seassa ajoradalla. On ihme että vielä ei ole tapahtunut vahinkoja. Vielä kun autot eivät mahdu kääntymään he ajavat kadun päähän kääntymään kovalla vauhdilla ja joutuvat odottamaan jonkun talon liittymän kohdalla vastaantulijaa väistääkseen. Lisäksi vielä kulkevat rakennustyömaan isot autot ja lapset ajoradalla.

Mielestäni kaupungin pitäisi kiireesti ajaa lumi pois jalkakäytävältä koulun kohdalta ja leventää katua. Toinen vaihtoehto olisi jos aurattaisiin ennen koulua olevalle kentälle autoille purkamispaikka johon olisi lyhempi matka ja lapset pääsisivät siitä turvallisesti kouluun. Huonompi vaihtoehto on että joku jää auton alle ja silloin vasta tajutaan asian vaarallisuus.